A pohárkrémek nemcsak finomak és dekoratívak, de jóformán el sem lehet ezeket rontani. Különösebb konyhai rutin nélkül is össze lehet állítani egy finom desszertet, kezdők szintén bátran próbálkozhatnak vele, garantált a siker. A variációk száma végtelen, a krém alapja legtöbbször mascarpone és tejszínhab keveréke, de vannak joghurtos, tejfölös receptek is, bátran kombináljuk őket! Egy kis porcukorral érdemes a krémet ízesíteni, de figyeljünk arra, hogy ne legyen túl édes, mert még sok egyéb édes hozzávaló lesz a pohárkrémben.
Nálunk most banán, aszalt áfonya, amaretti és egy kis csokoládé került a pohárba, de lehetne banán helyett (kiolvasztott) málnát vagy epret, áfonyát is használni, azokkal szintén nagyon finom. Az amaretti helyettesíthető sima habcsókkal vagy mini piskótatallérokkal is.
Illik hozzá a csokoládé, de szórhatnánk a tetejére grillázst vagy karamellizált mandulát, vagy akár egy kis morzsásra tört amarettivel is megszórhatjuk, úgy is nagyon finom lesz.
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók kb. 4 adaghoz:
- 2 db banán
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg natúr joghurt / tejföl
- 2-3 evőkanál porcukor
- 1 db Dr. Oetker Bourbon Vaníliarúd
- 10 dkg aszalt vörösáfonya
- 10-15 dkg amaretti
- 1 doboz Dr. Oetker Csokoládélapok étcsokoládés