Gasztro

Valószínűleg egész életedben rosszul vetted ki a tojásokat a dobozukból

Eszedbe nem jutott talán idáig, hogy nem helyesen veszed ki a tojást a dobozából.

A legtöbben bele sem gondoltunk abba soha, hogy „különleges” módja lenne a tojás dobozból való kiszedésének. Persze, kiszedhetjük balról jobbra haladva vagy fordítva is, de nem ez a helyes. Úgy tűnik, a Twitter tudatában volt ennek a dilemmának, és azonnal vitát indított a tojások eltávolításának helyes módjáról. 

A kérdést Brian Faughnan vetette fel:

Hé, OCD-spanok. Jobbról balra vagy balról jobbra ürítitek ki a tojásosdobozt?

Hogy mi ebben a heves vitát kiváltó gesztus? A három betűs mozaikszó, mely magyarul az obszesszív-kompulzív megbetegedést, vagyis a kényszerbetegséget jelöli. Aki ebben szenved, az bizony gondol ilyen és ehhez hasonló dolgokra, hogyan szedjük ki megfelelően a tojást és a többi. Sajnos a viccesnek tűnő jelenség valójában nagyon meg tudja nehezíteni az ember mindennapjait, ha súlyosabb kényszerekkel küzd. 

A vita végül 400 hozzászólást generált, melyek sok kreatív alternatívát nyújtottak arra, mi is a legmegfelelőbb módszer tojásügyben. Volt, aki valamelyik irányból sorrendben, volt, aki középen indította a kiszedést, más azt mondta, egyben ki kell borítani, és a hűtőbe tenni. Ámen.

Food Beast

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top