A nagy melegben is megéhezünk, de nem igazán esik jól ilyenkor nehéz ételeket enni. Ráadásul most már minden hétvégén adódhat alkalom, hogy bikiniben töltsük a nyári napokat valahol a Balaton partján, így jobb ha fogyókúrabarát fogásokat választunk. Ez a mexikói quinoasaláta tökéletesen alkalmas erre.
Ezzel a recepttel visszatérünk a quinoa közép- és dél-amerikai gyökereihez, hiszen Mexikó mellett Chilében és Ecuadorban is hagyományos alapanyagnak számít. A puhaszemű és semleges quinoát ebben a receptben karakteres ízvilágú zöldségekkel egészíthetjük ki: lesz benne paradicsom, kukorica és bab is.
Mexikói quinoasaláta
Hozzávalók
- 300 g előfőzött quinoa
- 150 g koktélparadicsom
- 150 g vörös bab konzerv
- 100 g főtt kukorica
- 1 csokor koriander
- 1-2 db salotta hagyma
- lime
- olívaolaj
- só, bors, chili
Elkészítés
- A paradicsomokat negyedeljük, majd sóval, olívaolajjal és a lime levével bekeverjük, állni hagyjuk.
- A babot és a kukoricát leszűrjük, egy nagy tálba tesszük, és hozzáadjuk az előfőzött quinoát.
- A hagymát vékonyan felszeleteljük, és ezt is a babos quinoához adjuk.
- Végül keverjük bele a felaprított koriandert, ha csípősen szeretjük, akkor mehet bele a felvágott chili is, végül a paradicsomok.