Bár a pattogatott kukorica elérhető mikrós, zacskós változatokban, elkészíthetjük akár házilag is, azonban a többség kedvence mégis egyértelműen a mozikban kapható verzió. Egy, az Amerikai Egyesült Államokban készült felmérés szerint az emberek 83 százaléka egyetért azzal, hogy a mozis popcorn jobb ízű, mint bármelyik másik. De vajon miért? Esetleg csupán placebo hatásról van szó? Nos, a legkevésbé sem.
A mozis pattogatott kukorica egyik titka a Flavacol nevű összetevőben rejlik. Ez egy olyan fűszersó, mely mesterséges ízesítőt és sárga színezéket tartalmaz, ami vajszerű megjelenést kölcsönöz a pattogatott kukoricának.
A mozis popcorn általában nem tartalmaz vajat, ehelyett olajat – jellemzően finomított kókuszolajat – használnak a készítéséhez, Flavacollal keverve.
A pattogatott kukoricára kérhető öntet szintén nem tartalmaz vajat: ez rendszerint szójababolaj, béta-karotin, tartósítószerek és valamilyen vajat imitáló mesterséges ízesítő keveréke.