nlc.hu
Gasztro
1 kanál ebből a hozzávalóból, és krémesebb, finomabb lesz rántottád, mint valaha

1 kanál ebből a titkos hozzávalóból, és krémesebb, finomabb lesz rántottád, mint valaha

Istenien krémes, ízletes lesz a rántotta, ha ezt a hozzávalót is beveted az elkészítésekor.

A rántotta tökéletes választás reggelire vagy akár uzsonnára is. Egészséges és gyorsan elkészíthető, ráadásul kifejezetten tápláló. Elkészítése azonban nem olyan egyszerű, mint látszik: könnyen válhat szárazzá és morzsássá állaga, ha nem figyelünk oda. Pedig a lágy, krémes, könnyű és bolyhos rántottánál nincs finomabb változat!

Suzy Karadsheh, a The Mediterranean Dish szakácskönyv szerzője és gasztrobloggere osztotta most meg kedvenc rántotta receptjét, amely “tökéletes gyors és egészséges reggeli, mégis fejedelmi”. Suzy Karadsheh szerint a rántotta “luxus-finoman lesz krémes és puha” egyetlen titkos hozzávalóval, méghozzá – a görög joghurttal.

“Ez az egyszerű hozzávaló kiemeli és gazdagabbá teszi a rántotta ízét, növeli fehérjetartalmát, és a legkrémesebb, legpuhább rántottát köszönhetjük majd neki. A joghurt ellenállhatatlan gazdagságot, krémesebb textúrát és enyhe, üdén savanykás ízt kölcsönöz. Ráadásul egészségesebb alternatívája a tejszínnek, amelyet jellemzően a rántotta receptekben használnak” – hangsúlyozza.

Lágy, krémes, zamatos rántottát készíthetsz, ha joghurttal gazdagítod (Fotó: GettyImages)

Lágy, krémes, zamatos rántottát készíthetsz, ha joghurttal gazdagítod (Fotó: GettyImages)

Hozzávalók a legkrémesebb rántottához (2 adaghoz):

4 nagy tojás
Tengeri só
Extra szűz olívaolaj
2-3 evőkanál görög joghurt
1 evőkanál apróra vágott snidling

A krémes és lágy rántotta elkészítése:

  • Egy kis keverőtálban verjük fel a tojásokat egy nagy csipet sóval. Adjunk hozzá egy teáskanál olívaolajat, és keverjük össze, amíg homogén nem lesz. Ha nyersen sózzuk meg a tojásokat, akkor azok magukba zárják készítés során a nedvességet.
  • Egy tapadásmentes serpenyőbe tegyünk 1-2 evőkanál olívaolajat, és melegítsük közepes fokozaton nagyjából 30 másodpercig, ezután adjuk hozzá a felvert tojásokat.
  • Hagyjuk a tojásokat egy-két másodpercig sülni, majd egy spatulával finoman keverjük, hogy lágy, krémes állagot kapjunk. Amikor a tojások majdnem elkészültek, vegyük le a serpenyőt a tűzről, és keverjük hozzá a görög joghurtot. Ez gazdagabbá és krémesebbé teszi a rántottát, valamint enyhe savanykás ízt is ad neki.

Szórjuk meg az elkészült rántottát apróra vágott snidlinggel, és azonnal tálaljuk.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top