Gasztro

Imádni való vacsora: tonhalas töltött cukkini

Ezzel a könnyen elkészíthető, nyári vacsorával két legyet is ütünk egy csapásra: eszik a család apraja-nagyja halat és zöldséget is. Ráadásul még szeretni is fogják, hiszen istenien finom ez a tonhallal töltött cukkini.

A töltött cukkini szuper megoldás, ha „csak” a családnak készítenénk vacsorát, de akkor is előkaphatjuk, ha vendégek jönnek és nem szeretnénk a már megszokott ételekkel kínálni őket. Ha meglepnénk a társaságot valami újdonsággal. 

A tonhalas töltött cukkinihez nem kell iszonyatosan sok hozzávalót beszerezni, nem bonyolult elkészíteni sem, mégis nagy sikere lesz majd a vendégek körében. Ki tudna ellenállni ennek a finomságnak? A sütőben sült halas cukkinit, citrommal és friss petrezselyemmel bolondíthatjuk.

Hogy a töltelék még tökéletesebb és krémesebb legyen főtt burgonyával keverhetjük össze a tonhalat: az eredmény egy vonzó vacsora, akár még zöldségköretet is készíthetünk hozzá, de természetesen önmagában is megállja a helyét.

Tonhalas töltött cukkini

Hozzávalók

  • 4 cukkini
  • 400 g burgonya
  • 200 g tonhal (konzerv)
  • 1 cs. friss petrezselyem
  • citrom
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés

  1. A burgonyát főzzük meg, szűrjük le, majd egy edényben törjük össze villával. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A cukkinit mossuk meg, vágjuk le a végeit és vágjuk ketté hosszában. Kaparjuk ki a belsejét. Ha szeretnénk felgyorsítani a sütési folyamatot, ezen a ponton a cukkiniket forró vízben főzzük elő, 1-2 perc alatt.
  3. Közben a kihűlt burgonyához adjuk a lecsepegtetett tonhalat, az alaposan megmosott citrom lereszelt héját, az apróra vágott petrezselymet. Villával dolgozzuk össze. Ha nagyon folyós, adhatunk hozzá zsemlemorzsát. Sózzuk, borsozzuk, ha kell.
  4. A tonhalas töltelékkel töltsük meg a félbevágott cukkiniket és 200 fokos sütőben süssük őket készre nagyjából 30 perc alatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top