Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp 2019. december 4-10. – Lesz mire figyelni Mikulás hetében

A horoszkóp szerint lesz mire figyelni Mikulás hetében. A növő Hold ugyanis bőséget szimbolizál. De ilyenkor a finomságokat is könnyebben raktározza a szervezet...

A karácsony várásának igazi „kelléke” a hó. Attól, hogy nem élvezheted folyamatosan, még lehet jó a kedved és a hangulatod. S át is érezheted az advent misztériumát. A pénteki Mikulás nap is segít benne. A növő Hold támogat, hogy növeld a meghittséget az otthonodban, a lelkedben forró teával, forralt borral, forró csokival, valódi karácsonyi illatokkal. Csak vigyázz, mert a növő Hold növeszt és kiterjeszt, vagyis hízásra is hajlamosít…

SZERDA – december 4.: A vizes Halakban járó Hold aktuálissá teszi a szobanövények öntözését, a mosást, a szaunázást, az úszást, fürdőzést. Ha követed a régiek tanácsait, jóval hatékonyabb lehetsz mindenféle tevékenységben. Ezekben is. A régi emberek még követték a természet és a Hold járását, s pontosan tudták, mit miért tesznek. Ezek a hagyományok ma is aktuálisak.

CSÜTÖRTÖK – december 5.: Mivel csak este vált jegyet a Hold, ma is érdemes még öntözni – persze, csak ha tegnap elmaradt volna –, és a mosást is folytathatod. Sokkal tisztábbak lesznek a ruhák, ha ilyenkor mosol. Minden más vízzel kapcsolatos tevékenységnek is kedvez a Halak Hold. Sokkal szebb lehet a hajad a hajmosást követően, de kényeztetheted magadat illatos lábfürdővel, szaunázhatsz, teázhatsz is. Utóbbi esetében a hideg idő beköszöntével jól fog esni valamilyen melegítő tea, például gyömbéres vagy fahéjas. Ugye kipróbálod a valódi téli ízeket?

PÉNTEK – december 6.: Miklós napján a Kos Hold előhozza belőled a játékos gyereket. Meglepheted a kollégáidat, diáktársaidat, barátaidat, családodat, párodat valami aprósággal. Minél játékosabb az ajándék, annál több mosolyt kapsz cserébe. Neked ez lesz az ajándékod.

Lesz mire figyelni Mikulás hetében… (iStock)

SZOMBAT – december 7.: Ma egész nap a Kosban jár a Hold, ezért meg se lepődj, ha a benned rejtőző gyerek játszani akar. Mivel ma munkanap van, ez lehetetlennek tűnik. De csak a felnőtteknek. A gyermeki részed kreativitása bármilyen helyzetben képes játszani, és ettől élvezni is a mai napot..

VASÁRNAP – december 8.: Rohamosan közeledik karácsony. Ma már a második gyertyát gyújthatod meg az adventi koszorún. A Bikába lépő növő Hold emeli az ünnepi hangulatodat, a remek ízlésedet és a gourmand énedet. Ennek jegyében kipróbálhatsz különleges karácsonyi recepteket. Érdemes az ünnepek előtt kipróbálni, és akkor biztosan nem érnek kellemetlen meglepetések…

HÉTFŐ – december 9.: Ma ne siess, ne kapkodj, és ne egyél gyorsan! A Bika Hold javaslata szerint kicsit lassíts, add meg a módját az étkezésnek. Minden falatot alaposan rágj meg, élvezd az látványt, az illatokat, az ízeket. Így előbb, kevesebb ételtől is jól laksz, amivel megelőzheted a hízás veszélyét, ami növő Holdkor „leselkedik” rád.

KEDD – december 10.: Hihetetlen, de két hét múlva karácsony. Még sem kell aggódnod. Mivel csak késő délután vált jegyet a Hold, ma is aktuális a tegnapi javaslat: ne kapkodj, lassíts, szánj időt az étkezésre, és rágj meg minden falatot! Élvezd az illatokat és az ünnepi fényeket, amelyek lépten-nyomon felbukkannak az utcán és az otthonodban is…

Erre figyelmeztet Mikulás hetében a növő Hold

Ezekben a jegyekben jár a Hold Mikulás hetében (nlc)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top