Horoszkóp

Húsvét heti holdhoroszkóp 2020. április 8–14. – Különös és ritka a mostani húsvét

Az idei húsvét kétségtelenül egészen más lesz, mint korábban bármikor. S ezt még a Hold is erősíti. Nagyon furcsa és szokatlan módon vasárnap nem látható az égbolton. Húsvét hétfőn újra visszatér...

A húsvéti készülődés most semmi korábbihoz nem hasonlít. Ezek a nehéz napok most pontosan arra valók, hogy hálát adj mindazért, amid van. A Hold együtt érzően „viseltetik” irántad és a nehéz helyzetben lévők iránt: húsvétvasárnap különös módon nem kel fel. Csak másnap, húsvéthétfőn jelenik meg újra az égen…

SZERDA április 8.: Szerdán fodrászati és kerti munka tilalom van érvényben. Telihold napján tanácsos kicsit megállnod, meditálnod. Főleg, hogy hétvégén húsvét lesz. Ez vallási hovatartozásodtól függetlenül hatásossá teszi az elmélyülést. Gyújts fehér gyertyát, és köszöntsd a teliholdat! A szerdai teliholdról további részleteket a táblázat alá görgetve olvashatsz.

CSÜTÖRTÖK április 9.: Ezen a napon is fodrászati tilalom van érvényben. Ma több kerti munkának is kedvez a Hold járása. Most ültess fűszernövényt, gyógynövényt, vagy telepíts vízinövényeket! A vizes jelben járó Skorpió Hold az öntözést is aktuálissá teszi. A szobanövényekről se feledkezz meg! És ma érdemes kimosni a ruhákat is. Sokkal tisztábban lesznek.

PÉNTEK – április 10.: A péntek munkaszüneti nap. S mivel csak késő este lép ki a Skorpióból a Hold, ma is érdemes öntöznöd, mosnod, felmosni és valójában bármilyen vizes tevékenységet mára időzíteni. Nem mellesleg sokkal gyorsabban végzel, mint gondolnád. Nagypénteken tanácsos megállnod és elgondolkodnod, mit is ünneplünk húsvétkor. És hogy a népi hagyományok miről szólnak pontosan..

Különleges és ritka, hogy húsvét vasárnapján a Hold nem kel fel... (fotó: Getty)

Különleges és ritka, hogy húsvét vasárnapján a Hold nem kel fel… (Fotó: Getty)

SZOMBAT április 11.: Szombaton már a tüzes, lelkesítő Nyilasban jár a Hold. Ha tegnap tartottál böjtöt, vagy kicsit visszafogtad az élvezeteket, ma elkezdheted a húsvéti finomságok sütését. Ebben is támogat a Hold, hiszen minden szép és fényes lesz. Emellett most hosszabban szellőztess, és a tollágyneműket is tedd ki, ha száraz az idő!

VASÁRNAP – április 12.: Húsvét vasárnapja csendes ünnep. Különösen most, hogy a világjárvány nem javasolja a vendégjárást, inkább a befelé fordulást támogatja. A Nyilas Hold ma is segít, hogy sikeresen süss. A tegnapihoz hasonlóan aktuális a szellőztetés és az tollágyneműk szellőztetése is.

HÉTFŐ – április 13: Húsvéthétfő a keresztények nagy ünnepe: Jézus feltámadását ünneplik ezen a napon. Ez egybeesik a pogányok tavasz köszöntésével. A Bak Hold a természetbe csábít. Menj erdőbe, vagy hegyre, amivel kicsit lemozoghatod a sok finomságot. Ha van kerted, sziklakertet is építhetsz ma. Az interneten hasznos ötleteket, tanácsokat találsz.

KEDDáprilis 14.: A hosszú hétvége után nehéz azonnal visszaállni a hétköznapok rendjébe. Még jó, hogy a Bak Hold fegyelmezettséget és kötelességtudatot hoz neked. Mivel fogy a Hold, este érdemes testradírt, arcradírt készítened. Gyantázhatsz, szőrteleníthetsz, epilálhatsz is ma.

Erre figyelj a húsvéti Hold hetében

Ezekben a jegyekben jár a Hold a húsvéti héten (nlc)

Ezekben a jegyekben jár a Hold a húsvéti héten (nlc)

Akaratos húsvét heti telihold

Húsvét előtti héten, szerdán, április 8-án hajnalban lesz telihold, s mivel a Nap a Kos jelében jár, a Hold a Mérlegben, az akaratosság feszül neki az engedékenységnek. A telihold mindig felfokozza az ellentéteket és hangsúlyozza azt, amiben nem értesz egyet másokkal. Szóval ne csodálkozz, ha most sokkal könnyebb összeveszni és/vagy szakítani. Akarva, akaratlanul választasz a következők közül:

  • önállóság – csapatszellem
  • direkt – indirekt reagálás
  • nyers szókimondás – finom stílus
  • önzés – odaadás
  • szögletes – gömbölyű
  • sport – kultúra 

Valójában nem ez okozza a problémát, hanem az, hogy neheztelni kezdesz arra, aki nem ért egyet veled. Amikor ennek tudatában vagy, nevetségesnek tartod ezt az egészet. De a telihold megnehezítheti a józan ítélkezést. Vigyáznod kell az utakon, mert teliholdkor több a baleset, a párkapcsolatokban pedig a vita és a szakítás. Szerencsére a telihold gyorsan elmúlik. Kérdés, ezúttal mit hagy maga után.

Ez a telihold akkor érint kritikusan, ha a Kos, vagy a Mérleg jelében születtél. De Rákként és Bakként is vigyáznod kell most. A telihold kitűnő az elengedésre, a leszokásra, a megbocsátásra. Utóbbi önmagadra is érvényes. A telihold szerdán hajnalban 04:36-kor lesz. A nap során már fogy a Hold, vagyis bármikor gyújthatsz fehér gyertyát, és kimondhatod, hogy mit akarsz elengedni, miről akarsz leszokni, mit akarsz megbocsátani. Érdemes…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top