Horoszkóp

10 lélekmelengető idézet telihold estéjére a szerelemről

Azt mondják, a Mérleg életének egyik legfőbb mozgatórugója, hogy meglelje partnerét, és kiteljesedjen a szerelemben.

Október van, ez a Mérleg hónapja: a jegyben születettek bármennyire is a harmóniára törekednek, még az ő estéjüket is összekuszálhatja a telihold. Ne keseredjenek el ettől, ám ha mégis ez történne, íme, pár lélekmelengető idézet a szerelemről. 

szerelem

Fotó: Unsplash

„Szeretet az, amikor csendes nyugalommal csak átöleled, és tudod, az életedet is rábíznád. Szeretet az, amikor biztonságban érzed magad, és akármilyen baj ért, akármilyen zaklatott vagy, mellette megnyugszol. Szeretet az, ahogy némán a szemedbe néz, és csak megszorítja a kezed… amikor olyan titkaidat is elmondod neki, amiket még te sem tudtál azelőtt magadról. És ha reggel kinyitod a szemed, ott fekszik melletted, gyűrötten, kócosan, és te boldog vagy.” (Schäffer Erzsébet)

„Akit szeretnek, sosem öregszik meg, szerelmese szemében mindig tizenhét éves marad, és kócos haját, könnyű, nyári ruháját ugyanaz a barátságos szél borzolja egy életen át, ami akkor fújt, abban a végzetes pillanatban.” (Szerb Antal)

„Szeretjük egymást, kimondhatatlanul. Tudjuk, hogy ami másnak nagy pillanat, az nekünk megmosolyogni való csacskaság. Mert mi itt vagyunk egymásnak örökre.” (Péterfy-Novák Éva)

„A szerelem, mint az emberi élet egyik legszebb élménye, bármikor, bármely életkorban széppé varázsolja a mindennapokat. Örök energiaforrás, mint a Földnek a Nap, a léleknek a szerelem ad sokszor életerőt.” (Belső Nóra) 

szerelem

Fotó: Unsplash

„Nemrég még csak néma tekintetekben nyilvánult a szerelem, olyanok voltak e tekintetek, mintha milliárd hangya mászkálna az ember testén; égetők, de tüzük édes zsibongást okoz; azután a kézérintés jött, a »költészet kapcsa«, kéz kezet fog, mintha két puha fészek tapadna egymáshoz… milyen csodálatos villanysodrony szívtől szívhez. Most már a csókoknál vannak. A mama a másik szobában (…), akkor aztán meg van engedve a lopás. Hiszen a szerelem maga lánc, s ha már valaki úgyis láncon van, hadd legyen legalább igazi tolvaj.” (Mikszáth Kálmán) 

„A szerelem egy pozitív érzéscsomag, az a lángolás állapota.” (Csernus Imre)

„Mindig legyen egy kis kétség, amelyet le kell csillapítsunk. Íme, ez kelti fel a pillanat szomjúságát, s élteti a boldog szerelmet. Mivel a félelem sohasem tágít tőle, gyönyörei sohasem untatnak bennünket.” (Stendhal) 

„Sötét volt. Még mindig nem mertem kinyitni a szemem. Egyikünk sem mozdult. (…) Talán nem is éltünk már. Átváltoztunk. Mi voltunk a szerelem. Sokáig. Vagy csak pillanatig. Talán mégis végtelen sokáig. Sötétség. Csend. Lélegzet nélkül.” (Szilvási Lajos)

„Ha sikerül egy szerelmespárnak egymás mellett jól megöregedni, rádöbbennek arra, hogy ami összekapcsolja őket, az (…) egy mély sorsközösség, mely több, mint szerelem.” (Müller Péter)

„Tapsoltam, amikor a józan ész elveszítette a csatát, és nem maradt más választásom, mint hogy megadjam magam és elfogadjam, hogy szerelmes vagyok.” (Paulo Coelho) 

Nagy emberek fontos mondatai: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top