nlc.hu
Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp

Heti holdhoroszkóp 2021. június 23–29. – Szent Iván-napi telihold

A Szent Iván-napi telihold különleges, mert egybeesik a napnyugtával és a holdkeltével. Vagyis a teliholdat épp a horizonton találod. Ettől fényes és feszült lesz az éjszaka.

Ne csodálkozz, ha nehezen alszol el, sokat forgolódsz, rosszat álmodsz! Ennek nemcsak a hőség az oka.

A régiek figyelték és komolyan vették a Hold aktuális járását. Neked sem árt tudni, hogy melyik napon mit tanácsos tenned. Ebben segít a holdhoroszkóp. Vajon hogyan befolyásolja a Hold az életedet?

Heti holdhoroszkóp

Szent Iván éji tűz (Fotó: Pixabay)

SZERDA – június 23.: Ma még nő a Hold. A mai napodat a Nyilasban járó Hold fogja bearanyozni. Engedd el a bosszúságokat, mondj le a kritikus megnyilvánulásokról, küldd szabadságra az elégedetlen részedet! Emeld fel a tekintetedet! Szent Iván-nap előtti este gyújts tüzet vagy gyertyát! Pénzért zöldet, egészségért kéket!

CSÜTÖRTÖK – június 24.: Szent Iván napján délután lép át a Hold a megfontolt Bakba. Este lesz telihold. Ilyenkor minden sokkal élesebb, kontúrosabb és következesebb lesz. Most nincs helye a mentegetőzésnek és a halogatásnak. Fogd meg, és csináld meg! Vagy legalább kezdd el! (A teliholdról lejjebb olvashatsz részletesebben.)

PÉNTEK – június 25.: Ma már fogy a Hold. Ez aktuálissá teszi a selejtezést. Ideje átválogatnod a szandáljaidat, papucsaidat, fürdőruháidat, nyári cuccaidat. A Bak Hold kellő józanságot hoz magával. Így nem esik nehezedre megválni olyasmitől, amit évek óta nem vettél fel.

SZOMBAT – június 26.: Mivel csak délután vált jegyet a Hold, még folytathatod a selejtezést. Szedd össze mindazt, amit nem hordasz! Ezek egy részét elajándékozhatod. Hidd el, valaki örülni fog neki! Emellett a fogyó Hold segít a takarításban és gyomlálásban. Hatékonyan és látványosan haladhatsz mindennel.

VASÁRNAP – június 27.: Június utolsó vasárnapja a Vízöntő Hold miatt levegős, szeles, szárnyalós lesz. Menj egy magas helyre, és szellőztesd ki a fejedet és a tüdődet! Közben védd a bőrödet a napsütéstől és a fejedet a napszúrástól! A tartós kánikula megviselheti a szervezetedet. Csökken a koncentráció, és fokozódik az ingerlékenység. Mindez normális.

HÉTFŐ – június 28.: Egész nap szellőztess! Szerencsére nem kell attól félned, hogy megfázol. Kivéve, ha nem okosan használod a ventilátort és/vagy a klímát. Számtalan tanulmányt és tanácsot olvashatsz a neten arról, hogy mi javasolt. A távolság, a hőmérséklet és egyéb paraméterek helyes beállításával elkerülheted azt, hogy megbetegedj. Érdemes tájékozódnod.

KEDD – június 29.: Ma már a vizes Halakban jár a Hold, ami aktuálissá tesz mindenféle vizes tevékenységet: mosás, hajmosás, felmosás, locsolás, öntözés. Telihold után járunk, ami a fogyó Hold. Ez rendkívül sokat segít neked a szennyeződésektől megszabadulni. A régiek tudták, hogy most kevesebb mosóporral jobb eredményt lehet elérni mosáskor.

Erre figyelmeztet a heti holdnaptár

Heti holdhoroszkóp tábla 2021. 06. 23-29.

Heti holdhoroszkóp tábla 2021. 06. 23-29.

 

Heti holdhoroszkóp

Egység a természetben (Fotó: Pixabay)

SZENT IVÁN-NAPI TELIHOLD

Június 24-én, csütörtökön, Szent Iván napjának estéjén (20:40-kor) lesz telihold.

Amikor Szent Iván éjjelének hagyománya kialakult, még június 21-ére esett a leghosszabb nappal napja. A nyári napfordulót a kezdetektől fogva tisztelték, illetve ünnepelték a kelták, germánok, szlávok és az északi népek. Az ünnep a fény és a világosság győzelmét dicsőítette a sötétség és a halál felett. A nyári napfordulókor a leghosszabb a nappal és a legrövidebb az éjszaka. A téli napforduló óta egyre hosszabbodnak a nappalok. És végre júniusban a leghosszabb. Ahogy télen a téli napfordulón azért gyújtottak tüzeket, hogy elkergessék a sötétet, a Szent Iván napot megelőző éjszakán örömtüzeket gyújtottak. Ekkor a fény, a világosság, a Jó győzelmét ünnepelték.

A mostani telihold azért különleges, mert egybeesik a napnyugtával és a holdkeltével is. Vagyis a teliholdat épp a horizonton találod. Ettől fényes és feszült lesz az éjszaka. Ne csodálkozz, ha nehezen alszol el, sokat forgolódsz, rosszat álmodsz! Ennek nem csak a hőség az oka.

Ez a telihold az asztrológia szerint a Rák Nap és a Bak Hold szembenállása: a víz és a föld ellentéte. Mindkettő a termékenység szimbóluma. Pont ezért nem kéne harcolniuk egymással.

Teliholdkor mindenki ingerlékenyebb és sértődékenyebb. Sajnos ez a feszültség megmérgezheti a csütörtöki napodat. Legyél elnéző másokkal és önmagaddal is!

A közlekedésben is óvatosnak kell lenned. Most a szembejövő emberek, járművek okozhatnak bajt. A józanságnak, és nem az érzelmességnek van itt az ideje. Ezzel elkerülheted a legrosszabbat: a balesetet.
Leginkább akkor vagy érintett, ha a Rák vagy a Bak jelében születtél. De Kosként vagy Mérlegként sem lesz könnyű dolgod.
Természetesen akkor is legyél óvatos, ha bármelyik más jegyben születtél!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top