nlc.hu
Horoszkóp

Volt párral álmodni

Ezt jelenti, ha a volt pároddal álmodsz

Megjelent az exed az álmodban, miközben a mostani szerelmed melletted feküdt az ágyban? Nyugi, még csak tudat alatt sem árultad el a párod.

Akárhol tartasz is az életedben, biztosan akad egy-két ex a múltadban. Legyen szó egy röpke románcról, nyári kavarásról vagy egy hosszú távú, stabil kapcsolatról, a volt párokat nehéz kikerülni, hiszen sosem tudhatjuk, hol és mikor bukkannak fel újra. Lehet, hogy egy közös barátotok esküvőjén botlasz bele, vagy éppen együtt vesztek részt egy forró jógaórán (a te érdekedben reméljük, hogy ilyen még nem történt meg… és nem is fog), esetleg pont akkor futsz vele össze, amikor kizárólag a reggeli kávédra szeretnél fókuszálni. A legtöbbünknek viszont – és ezzel valószínűleg nem mondunk nagy újdonságot ­– az álmaiban jelenik meg a volt párja.

Teljesen váratlan és indokolatlan, ráadásul totál kényelmetlen szitut okoz (a fejedben), amikor történetesen olyankor álmodsz az exeddel, amikor a jenlegi szerelmed karjaiban alszol. A szakértők szerint azonban nem kell aggódni egy-egy ilyen jellegű álom miatt: létezik rá néhány teljesen logikus magyarázat. Mutatjuk, mik lehetnek ezek!

Ezt jelenti, ha a volt pároddal álmodsz

Fotó: Westend61/Getty Images

Feldolgozás folyamatban

„Az álmok betekintést nyújtanak az elménk működésébe. Néha misztikusak, néha profetikusok, de a legtöbbször leginkább azt jelzik, hogyan dolgozunk fel múltbéli – pozitív vagy negatív – érzelmeket” – magyarázza Inbaal Honigman álomszakértő. Tehát ha a volt pároddal álmodsz, akkor a tudatalattid nagy valószínűséggel éppen azokat az élettapasztalatokat dolgozza fel, amit az alatt a kapcsolat alatt szereztél. „A régi szerelem feldolgozásával jobban fel tudunk készülni az új szerelmi helyzetre” – mondja, és hozzáteszi, hogy a régi kapcsolatod olyan tapasztalat, ami hasznos eszközökkel vértez fel „a szerelem trükkös óceánjában való navigáláshoz”.

Valós gondok

Manuella Schmitten, pszichológus egy másik aspektusra világít rá. Szerinte elképzelhető, hogy azért jelent meg álmodban az exed, mert olyan dolgok miatt aggódsz a jelenlegi kapcsolatodban, mint amik az előzőben történtek. Így például, ha korábban megcsaltak, a hűtlenség témája sok eséllyel megjelenhet a tudatalattidban alvás közben. Röviden: arról álmodunk, ami a leginkább aggaszt minket, ezért Schmitten szerint „nagyobb valószínűséggel fogsz álmodni a volt partneredről, mint a jelenlegiről”.

Cameo az életedben

A közösségi média korában elég nehéz teljesen lezárni a múltat. Ezért simán elképzelhető, hogy feljött a sztorija a Facebookon vagy az Instán, belájkolt valamit, rádírt, vagy csak egyszerűen offline összefutottatok. Ha történt valami hasonló, akkor már nem is kérdés, miért statisztált az exed az álmodban.

Befejezetlen ügyek

Elképzelhető, hogy van még valami lezáratlan ügy kettőtök között és ez okozta az álmot. Ez persze nem azt jelenti, hogy még mindig érzel iránta valamit, hanem csupán azt, hogy van egy része az életednek, amit egykor az exed töltött ki. Emellett Schmitten szerint az is lehetséges, hogy a mostani kapcsolatodra vonatkozik az álmod: „Ha álmodban veszekedtetek a volt pároddal, az jelentheti azt, hogy küzdesz valamivel a jelenlegi partnereddel, erről pedig beszélnetek kell.”

18-as karika

Attól függően, milyen körülmények között bukkant fel az exed az álmodban – szerintünk érted, mire gondolunk –, lehet, hogy azt akarja jelezni a tudatalattid, hogy egy kicsit több intimitásra van szükséged a mostani szerelmeddel. Milyen a közös életetek? Elegendő időt töltötök együtt? Mert ha nem, akkor „az olyan álmok, amikben a korábbi partnered gyengéden viselkedik, utalhatnak arra, hogy a való életben több intimitásra vágysz”.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top