nlc.hu
Horoszkóp

Pénteken különleges virághold ragyog az égen

Pénteken különleges virághold ragyog az égen

Vajon miért nevezik virágholdnak a Bika havának teliholdját? És mitől lesz annyira különleges, érzéki és érzékeny nap a péntek?

Májusi telihold = virághold

A Bika havának teliholdja az amerikai őslakos indiánoktól kapta a virághold elvezést, hiszen a Bika hava a tavasz közepére esik, amikor virágba borulnak és teljes szépségükben ragyognak a fák, a növények – ahogyan ezen a májusi éjjelen a Hold is teszi. Az indiánok életvitelüket tekintve a Hold járását követték, így amikor felragyogott az égen a virághold, a valódi tavaszt is ünnepelték.

Virág telihold pénteken

Fotó: Getty Images/Irina Paevsky

Az egykori földművesek is számon tartották a májusi teliholdat, amelyet ők anyahold vagy tejholdként említettek a régi kalendáriumokban. Megfigyelték ugyanis, hogy a Bika havi telihold idején jóval több kisbaba születik, és az édesanyák teje is gyorsabban, intenzívebben indul be, mint az év más időszakaiban, ez számukra a termékenység, a bőség szimbóluma volt.

Sejtelmes és érzéki telihold

A Bika havában felragyogó telihold átalakulásra, változtatásra, az önismeret elmélyítésére ösztönöz mindenkit. Nem mellesleg a Bika az érzékiségével lobbantja fel a szerelmi vágyat mindenkiben, de a megérzések, a mély érzelmek is felerősödnek ezekben a napokban.

A telihold ugyanakkor a feszültséget, a türelmetlenséget is jócskán felfokozza. Számos megfigyelés igazolja, jóval több ilyenkor a baleset, de a párkapcsolati feszültségek is nagyon könnyen kiütközhetnek. A heves érzelmek a szerelemben éppúgy tombolnak, mint az élet bármely más területén. Nagyon apró szikra is elég lehet pénteken a robbanáshoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top