Húsvét

Káprázatos húsvéti macaron

Szemet gyönyörködtetőek ezek a húsvéti tojás mintájára készült macaronok!

Most inkább nem mennénk bele, hogy mi volt előbb, a húsvéti tojás vagy a macaron. A fő, hogy a kettő most találkozott, és megszületett a tökéletes húsvéti desszert! Mutatjuk!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 130 gramm mandulaőrlemény
  • 350 gramm porcukor 
  • 4 tojásfehérje
  • 100 gramm kristálycukor
  • ételfesték

A krémhez:

  • 5 tojásfehérje
  • 1 csésze cukor
  • 400 g vaj
  • 1 tk. vanília

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 150˚C -ra. Tedd a mandulaőrleményt és a porcukrot egy tálba, és keverd össze őket. Ezután verd fel a tojásfehérjéket, míg kemény hab nem lesz az egészből, majd add hozzá a cukrot a tojásfehérjéhez, és keverd teljesen simára a habot. Ha kész, óvatosan forgasd bele a mandulás keveréket a tojásfehérjehabba, és csepegtesd hozzá az ételfestéket. Öntsd a tésztakeveréket habzsákba, abból pedig sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj ki kerek formákat. Ha minden kész, süsd 20 percig őket.
  2. A krémhez: keverd össze a cukrot és a tojásfehérjét robotgéppel. Ezt a keveréket tedd át a tűz fölé, és kevergesd, amíg a cukor feloldóik. Vedd le a tűzről, és ismét keverd meg a robotgéppel, 7-8 percig, amíg kihűl. Ezután darabokban keverd bele a vajat és a vaníliát. 
  3. Állítsd össze a macaronokat, majd cukormázzal díszítsd ki őket. A tökéletes cukormázhoz itt találsz receptet.

whatshouldimakefor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top