A kaszinótojást elkészíthetjük hagyományosan, de felturbózhatjuk a főtt tojássárgája-majonéz kombót egyéb hozzávalókkal is, amelyek különlegesebbé teszik a húsvéti menüsort. Igaz, hogy a tojás a legfőbb alapanyag, de ha a kaszinótojás elkészítéséhez bacont is használunk, mindjárt sokkal tartalmasabbá és mindenki számára szerethetőbbé válik ez a partiétel is.
Persze a kaszinótojás nem csak húsvéti partiétel, más ünnepekre vagy alkalmakra is bevethetjük, hiszen a kaszinótojásnak olyan sokféle variációját készíthetjük el, amennyit csak a fantáziánk elbír.
Avokádós kaszinótojás hozzávalói:
- 1 közepesen érett avokádó
- 6 db tojás
- fél csokor korianderzöld
- 1 gerezd fokhagyma
- fél fej vöröshagyma
- fél lime leve
- só
- bors
Az avokádós kaszinótojás elkészítése:
- A tojásokat főzzük keményre. Azért ez nem ennyire egyszerű, van néhány trükk, ami jól jön a kaszinótojás előkészületeinél is.
- Hámozás után hosszában vágjuk a főtt tojásokat ketté, és a sárgáját kikaparva tegyük egy keverőtálba.
- Az avokádó húsát tegyük egy másik tálba, öntsük hozzá a lime levét és egy villa segítségével törjük össze.
- Adjuk hozzá az összetört tojássárgáját is, majd mehet bele a finomra aprított korianderzöld, a reszelt fokhagyma és az egészen apróra vágott vöröshagyma is. Alaposan keverjük el, ha krémes állagúra szeretnénk, késes aprítóban dolgozzuk össze.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az egészet töltsük egy habzsákba és így adagoljuk vissza a tojásba.
- Díszíthetjük korianderzölddel, bébispenóttal, de megszórhatjuk kevés fűszerpaprikával is.