nlc.hu
Húsvét

Húsvéti sonka kiválasztása

Komoly kihívást jelent a magyaroknak a húsvéti sonka kiválasztása

A magyarok 48 százalékának komoly kihívást jelent a megfelelő húsvéti sonka beszerzése egy reprezentatív kutatás szerint.

A Pick megbízásából március elején készült reprezentatív kutatás szerint a válaszadók 68 százaléka számolt be arról, hogy a gondos előkészületek dacára korábban túl zsíros (30 százalék), nem megfelelő ízű és fűszerezésű (28 százalék), száraz és rágós (23 százalék) vagy éppen túl sós (19 százalék) sonka került az asztalra, azaz komoly kihívást jelent, hogy jó sonkát válasszanak– írja az Index.

A rizikó csökkentése érdekében a döntés meghozatalakor fontos szempont a válaszadók 31 százaléka szerint, hogy a sonka magyar gyártótól származzon.

Kihívás a húsvéti sonka kiválasztása

(Fotó: Getty Images)

A válaszadók 28 százaléka csakis a megszokott, bevált márkát keresi, 29 százalék kimondottan az olyan hagyományos sonkákat keresi, amelyek hagyományos pácolású, bükkfán füstölt termékek.

A kutatás adatai alapján a vásárlók mindössze 11 százalékának számít kizárólag csak az ár. A többség tehát ragaszkodik a jól bevált, megbízható márkához.

A rossz hír, hogy nemcsak a csokinyuszi, hanem a sonka is drágulhat a következő hetekben – értesült a Pénzcentrum. Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke szerint a piaci logika áremelést vetít előre, és bizony drágulásra kell számítani a sertéshús esetében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top