nlc.hu
Iskolakezdés

Darázscsípés a szentendrei iskolaudvaron

Dráma a szentendrei iskolában: a védőnőnek köszönheti életét egy negyedikes kisfiú

Allergiás sokkot kapott egy kisdiák a darázscsípéstől.
mentő

Adrenalin injekcióval mentette meg az iskolai védőnő annak a kisfiúnak az életét, akit az iskolaudvaron csípett meg egy darázs Szentendrén – számolt be a Tények. A gyerek a csípés után az egyik óra közben lett rosszul, tanára azonnal a védőnőhöz rohant a kisfiúval, akin ekkor már látszott, hogy nagy a baj. A hős védőnő egyből beadta neki az EpiPen injekciót, megmentve a gyereket.

Egy környékbeli szerint hatalmas volt a riadalom. „Szirénázott a mentőautó, rohant be az iskolaudvarra. Jöttek ki a mentősök, vitték be a felszerelést” – nyilatkozta egy szomszéd.

A gyereket azonnal kórházba vitték. „A mentők a kisfiút stabil állapotban, enyhébb allergiás tünetekkel találták, további helyszíni ellátás után azonnal kórházba szállították” – mondta el Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője. 

Úgy tudni, a kisfiú már jobban van. 

A Tényeknek nyilatkozó allergológus szerint a rovarméreg-allergia a legkiszámíthatatlanabb, már a duzzanatot és a kiütést is komolyan kell venni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top