Aktuális

Veszélyes hely a zebra

Továbbra is komoly veszélyforrás hazánkban a gyalogos-átkelőhely. Az autósok nem lassítanak, nem adnak elsőbbséget - derül ki a legutóbbi rendőrségi razzia nyomán.

Az eddig feldolgozott adatok alapján 2009-ben idáig 609 baleset történt kijelölt gyalogos-átkelőhelyen. Ezekben a balesetekben 20 fő gyalogos vesztette életét. Ezért egyhónapos akciót hirdetett a rendőrség, hogy a baleseti szempontból kritikus útszakaszokon a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek biztonságát növelje.  

Veszélyes hely a zebraSzükség is van a razziára, mert akad bőven dolguk a rendőröknek. Közlekedési szabálysértés miatt 4802 fővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, 2386 személlyel szemben pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek. Kisebb súlyú szabálysértés miatt 1814 fővel szemben alkalmaztak figyelmeztetést.

Bár a KRESZ szerint csak fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel szabad megközelíteni a zebrát, 4906 olyan járművet fogtak a rendőrök, amely az előírt (városban pl 50 km/óra) sebességhatárt is átlépte, nemhogy lassított volna. A lakott területen található kijelölt gyalogos-átkelőhelyeknél mért “sebességrekord” 102 km/óra volt.  

Persze nemcsak az autósokra figyeltek a rendőrök, de a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok megsértése miatt 318 fővel szemben 1,795 millió forint összegű helyszíni bírságot szabtak ki és 101 fővel szemben szabálysértési feljelentés készült.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top