Nyereményjátékok

Vissza a taposómalomba

Furcsa volt hazaérni. Hozzászoktam a kérlelhetetlenül tűző nap melegéhez a parton, így az itthoni borús idő ellen bevackolódtam a számítógép elé egy teával, hogy áttöltsem a memóriakártyáról a fényképeket. Ahogy gyorsan átfutottam őket, újra éreztem a tengerpart hangulatát, és ezt szerettem volna megosztani a többiekkel is, bent a cégnél.

Vissza a taposómalombaSzerencsére a párom idén, évfordulónk alkalmából egy rózsaszín Kingston DataTraveler Mini Slim pendrive-val lepett meg, amelyre annak idején közös képeinkből készített romantikus filmet tette, a kedvenc zenéimmel és azzal a mozifilmmel együtt, ami alatt először csókolt meg. Ezeket a kincseket, azóta is rajta tartom az USB-men, ennek ellenére a több mint ötszáz horvátországi fotónk is ráfért, mert 8 gigabájt, az 8 gigabájt. A másolás elindítása után elindultam üres bögrémmel kezemben a konyha felé, majd visszaérve meglepve konstatáltam, hogy kedves párom elfoglalta a helyemet. Rövid szóváltás után, amikor kérdőre vontam, mégis hogy képzelte ezt, és miért állította le a másolásomat, kiselőadásba kezdett, hogy nem leállította, hanem befejezte a gép. Mindez pedig azért lehetséges, mert a pendrive-om másolási sebessége olyan gyors, hogy míg én a konyhában töltöttem egy adag teát magamnak, a másolás már be is fejeződött.

Vissza a taposómalombaLátta rajtam, hogy szívesen hallgatom, ezért ragadta meg az alkalmat, hogy mélyítse technikai tudásomat, és büszkén mutatta új szerzeményét, a nagyon sokadik pendrive-ját, egy Kingston DataTraveler® 200-ast. Mosolyogva bólogattam, míg ő lelkesen magyarázott, 128 gigabájtos tárhelyéről, rendkívüli sebességéről, illetve arról, hogy minden ráfordított forintját megérte.

Magamban elkönyveltem, hogy a szuper fényképezőgépébe való memóriakártya mellé, egy újabb megjegyzendő név társult, Kingston DataTraveler® 200! No, igen, ez is olyan dolog lesz, amit álmomból felkeltve is el tudok majd mondani… Öt perc után, mikor már szemmel láthatóan nem tudtam rá figyelni, jó éjszakát kívántam, és elmentem aludni, másnap újra dolgoznom kellett.

A kelés könnyebben ment, mint hittem volna. Öltözés, egy könnyű smink, a pendrive és már rohantam is a munkahelyemre. Hamar beértem, nem volt forgalom. A lányok egyből körém gyűltek, mindenki kíváncsi volt az élménybeszámolómra. Büszkén emeltem fel kis Kingstonomat, Arthur is így tarthatta az Excaliburt! Amint csatlakoztattam az irodai gépemre, az adatok gyorsan megjelentek, kollegináim, már elhelyezkedtek a gépem előtt, jöhetett a mesélés.

Néhányan, csak arra voltak kíváncsiak, amit meséltem, többen a képeket lapozgatták sietve, egy sürgő méhkasra kezdtünk hasonlítani. Természetesen ez nem kerülte el a főnököm figyelmét sem… Tekintélyes alakja fölénk magasodott, hátrafordultam, és láttam, hogy engem néz, kezében egy szürke kütyü, Kingston DataTraveler Locker felirattal. Nagyot nyeltem, mivel felismertem munkahelyi USB kulcsomat, és jól tudtam mennyi titkos adatot, táblázatot, grafikont rejt. Szó nélkül nyújtotta át, de mindenki értette ez mit jelent. Egy szempillantás alatt ültünk saját asztalainkhoz, és belemerültünk a munkába. Egész nap keményen hajtottam, de nem tudtam utolérni magam, érzetem, hogy muszáj lesz egy kicsit otthon is dolgoznom. Összegyűjtöttem a fontos adatokat, beírtam a pendrive jelszavát, majd rámásoltam a szükséges információkat. Miközben a gép töltötte az adatokat, reménykedve vártam a képernyőn felvillanó „az eszköz megtelt” feliratot, pedig tudtam jól, hogy a 16 gigabájtos tárhelyen minden adat el fog férni. Nem szeretem hazavinni a munkát, elrontja a meghitt érzést, amit minden egyes alkalommal érzek, mikor átlépem a küszöböt. Ezért sem csinálok gyakran ilyet. Másik ok, amiért nem teszem, az egy negatív tapasztalat. Tavaly történt, mikor még régi, jelszóvédelem nélküli pendrive-ot használtunk, hogy hazafelé menet elvesztettem a buszon. Csak a véletlennek köszönhetően nem kerültek illetéktelen kezekbe a céget érintő bizalmas információk. Ma már nem kell aggódnom emiatt, mivel az új készülékem jelszóval ellátott, amit csak én ismerek.

Vissza a taposómalomba

Otthon rácsatlakoztattam a gépre, illesztőprogram nélkül is tökéletesen és gyorsan működött, nem kellett hirtelen megnyíló ablakokban az OK gombot százszor megnyomnom, vagy telepítenem egy szoftvert. A munkámmal hamar végeztem, ösztönzőleg hatott, hogy láttam lustálkodó kedvesem. Tudom, hogy ez az év már végig ilyen hajtós lesz, de az megnyugtat, hogy a technika nem fog akadályozni feladataim gyors elvégzésében.

Látogass el honlapunkra!

Vissza a taposómalomba

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top