Olimpia 2016

Olimpia 2016: Joó Abigél menetel, Cirjenics korán búcsúzott cselgáncsban

A 78 kg-os Joó Abigél megnyerte második mérkőzését, ezzel bejutott a negyeddöntőbe a riói olimpia cselgáncstornáján. Cirjenics Miklós elvesztette első mérkőzését, ezzel búcsúzott az olimpiától.

A kétszeres Európa-bajnok magyar dzsúdós a mongol Lkhamdegd Purevjargal után a 16 között a világbajnok japán Umeki Mamival csapott össze, akit megvert eddigi egyetlen mérkőzésükön. Kettejük második meccsén Joó jukóval nyert.

A londoni játékokon ötödik magyar dzsúdós korábban a kétszeres Ázsia-bajnok  mongol Lkhamdegd Purevjargallal találkozott a legjobb 16-ba jutásért. Kettejük eddigi négy összecsapásából hármat Joó Abigél nyert meg. A kétszeres Európa-bajnok cselgáncsozó alig húsz másodperc elteltével földre vitte a mongolt, a bíró elsőre ippont ítélt, de a zsűri videózás után ezt visszavonta. Joó Abigél támadásban maradt, újabb dobást mutatott be, majd 2:49-nél Purevjargalt megintették. A KSI dzsúdósa újra befogta ellenfelét, eldobta, s ezért az akciójáért vazarit kapott. A mongol versenyző aktívabb lett, Joó fáradni látszott, de egy perccel a vége előtt újra földre vitte ellenfelét, amiért jukót kapott, majd, miután a mongol rosszul esett, s lekopogta az akciót, ipponnal megnyerte a meccset. A karját fájlaló, sérült Purevjargalt le kellett támogatni a tatamiról.

Czeglédi Zsolt
Fotó: Czeglédi Zsolt

Mindeközben a 100 kg-os Cirjenics Miklós elvesztette első mérkőzését, ezzel búcsúzott a riói olimpia cselgáncstornáján. A májusi, bakui Grand Slam-versenyen ezüstérmes magyar dzsúdós a 32 között a világbajnoki második német Karl-Richard Freyjel találkozott az első körben, akit eddig egyszer megvert (idén Bakuban), négyszer viszont kikapott tőle. A hatodik meccs hosszabbításban, aranyponttal ért véget, melyet Frey szerzett meg ipponnal. Az Atomerőmű SE versenyzője – aki éppen csütörtökön ünnepli 26. születésnapját – első olimpiáján vett részt.

 További hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén itt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top