Olimpia 2016

Fizetsz, vagy koplalsz – így kopasztják meg az újságírókat az olimpián

Nincs könnyű dolga annak, aki az olimpiai parkban normális áron akar tisztességes ételhez jutni.

Sokan  megelégednek egy szendviccsel vagy egy hamburgerrel – igaz, ezek ára is az eget veri, a minőség pedig minimum véleményes –, az azokkal bevitt energia kitart azon a két-három órán át, amíg a drukkerek megnézik a mérkőzést, amelyre jegyet váltottak.

Az olimpián dolgozókkal más a helyzet. Az újságíróknak a médiaközpont mellett alakítottak ki egy hamburgerbárból és egy önkiszolgáló étteremből álló kantint. Utóbbiban a különféle hideg és meleg fogásokat, gyümölcsöket, salátákat szabadon lehet kombinálni, a végén a vendég a tányérjára összeválogatott ételek tömege alapján fizet. Méghozzá nem is keveset: egy kilogramm itt száz reálba (kb. 9 ezer forint) kerül.

Ezért a tányérért, illetve az üdítőért – aminek palackja itt nem félliteres, hanem 6 deciliteres – például 6400 forintnak megfelelő reált kértek a kasszánál. 

Megnézem
Összes kép (1)

A várost ismerők szerint ez nagyon magas ár, a parkon kívül még a jobb helyeken is csak nyolcvan reál körüli összeget kell leszurkolni egy kiló ételért, az átlag pedig valahol 60 reál körül alakul.

 További hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén itt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top