Öltözködjünk

Lagerfeldtől Wangig – a H&M világhírű tervezői

Minden dizájner számára igazi megtiszteltetés, ha fast fashion márkának tervezhetnek ruhát – különösen ha a H&M-ről van szó. Most egy csokorba szedtük azokat a nagymenőket, akik a svéd márkának álmodhattak meg saját kollekciót.

2004 – Karl Lagerfeld

A H&M első kollaborációja a Chanel mesterével olyannyira fantasztikusan sikeredett, hogy a nagyobb városokban már 1 óra alatt elkapkodták a ruhákat. A dizájnerguru stílusához híven letisztult, fekete-fehér darabokat álmodott meg a márkához.

Megnézem
Összes kép (1)

2005 – Stella McCartney

A The Beatles Pauljának szupertehetséges divattervező lánya a legnagyobb modelleket nyerte meg H&M-es kollekciójának reklámozására – mint például Kate Mosst. A kollekciója lezser, hétköznapi ruhákat tartalmaz, amiket bármikor magunkra kaphatunk.

Megnézem
Összes kép (1)

2006 – Viktor & Rolf

A holland ikerpáros nem éppen hordható ruháikról híresek, hiszen közismerten nagy couture-rajongók – viszont megcsinálták a lehetetlent: olyan bombasztikus H&M-kollekciót terveztek, amiből mindenki akart egy darabot magának.

Megnézem
Összes kép (1)

2007 – Roberto Cavalli

Az olasz dizájner nem hazudtolta meg önmagát: állatmintás, csillogó, rojtokkal teli, szexis partiruhákkal fűszerezett kapszulakollekciója egy csapásra népszerű lett az egész világon. Britney Spears és Scarlett Johannson még a vörös szőnyegen is az egyik Cavalli by H&M-ruhát viselte.

Megnézem
Összes kép (1)

2008 – Comme des Garcons

Darabjaikat kombinálva már-már meghökkentő szetteket kapunk, ám egy-egy ruhájuk viselése átértelmezheti és feldobhatja az egész öltözékünket. Az elnagyolt formák, “félreszabott” ingek és szétrepedt szoknyák itt a jólöltözöttséget képviselik – zsenialitásuk pedig épp ebben mutatkozik meg.

Megnézem
Összes kép (1)

2009 – Matthew Williamson

A brit sztárok kedvenc tervezője két kollekciót is a piacra dobott; az elsőben csak női ruhákat találhattunk, míg a második már a férfiak számára is elérhető lett, s ez még nem minden! Matthew fantasztikus fürdőruha-kollekciót is tervezett a H&M-nek.

Megnézem
Összes kép (1)

2009 – Jimmy Choo

Az extralimitált szériájú kollekció főleg táskákat és cipőket tartalmazott – mi mást? A New York-i elit kedvenc tervezője azonban néhány darab ruhát is tervezett a H&M-nek, amit csak a fanatikus divatrajongók tudtak megkaparintani a tömegek elől. Külön pluszpont, hogy Mr. Choo még a férfiaknak is tekintélyes cipőválasztékot biztosított!

Megnézem
Összes kép (1)

2009 – Sonia Rykiel

Minden nő álma egy gyönyörű fehérnemű, ami hibátlanul áll rajta! Sonia megvalósította ezeket a vágyakat, hiszen karácsonyra már a boltok polcain ragyogott új fehérnemű- és kötöttruha-kollekciója, amiből a gyerekek számára is lehetett vásárolni.

Megnézem
Összes kép (1)

2010 – Lanvin

Bohém, szexi és stílusos – így tudnánk jellemezni a Lanvin luxusmárka H&M-nek tervezett ruháit, amikbe egytől egyig minden nő beleszeretett! A pink, sárga és fekete partiruhái elnagyolt fodrokkal, masnikkal és pörgős szoknyarészekkel érzékeltetik az 50-es évek divatját.

Megnézem
Összes kép (1)

2011 – Versace

A rendkívül színes és merész kollekcióba mindenki egyből beleszeretett! Olyan sztárok, mint Kanye West, Blake Lively vagy Nicki Minaj már a megjelenés első hetében Versace by H&M-ruhákban pózolt, s maga a kollekció a mai napig rendkívül nagy sikernek örvend.

Megnézem
Összes kép (1)

2012 – Marni

A merész anyagpárosítások és az egyedi minták tömkelege hamar közkedvelt lett, s szinte mindenki megtalálja a maga stílusának megfelelő darabot. A kollekció kiegészítői külön figyelmet érdemelnek ki, hiszen egytől egyig utánozhatatlanul “marnisak”.

Megnézem
Összes kép (1)

2012 – Anna Dello Russo

A japán Vogue főszerkesztője a párizsi divathét legvégén mutatta be első H&M-es kollekcióját, ami rendkívül feltűnő és merész kiegészítőket tartalmazott. Anna ékszereit több mint 140 országban árusították, s természetesen online is elérhető volt.

Megnézem
Összes kép (1)

2012 – Maison Martin Margiela

A modern divat megtestesítője provokatív, nagyvonalú és rendkívül egyedi ruhákat álmodott meg a cégnek – a kollekció nem titkolt célja a felismerhetőség, hiszen nem mindennap tud az ember egy-egy Margiela-kincshez jutni.

Megnézem
Összes kép (1)

2013 – Isabel Marant

Az elismert tervezőnő ruháit olyan gyorsan elkapkodták, hogy pár nappal a megjelenés után már csak online lehetett belőle vásárolni. A naturális anyagokból készült kollekció a tervezőnő ikonikus darabjait eleveníti meg – így minden vásárló kaphatott egy kicsit a Marant-életérzésből.

Megnézem
Összes kép (1)

2014 – Alexander Wang

Az első amerikai dizájner, akivel a H&M közös kollekciót dob a piacra – már több hónapja lázban égnek a divatfanatikusok, hogy megkaparinthassanak egy Wang-darabot. A kollekció világszerte november 6-tól érhető el.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top