Otthon

3+1 bőrápolási tévhit, amit Te is elhiszel

Nyiss ki egy magazint vagy klikkelj a kedvenc weboldaladra, szinte biztos, hogy tucatnyi szépségmítoszt fogsz bennük találni. De vajon mi igaz belőlük?
3+1 bőrápolási tévhit, amit Te is elhiszel

Most összeszedtük neked a top 3+1 bőrápolási tévhitet, amit annyiszor hallottál már, hogy Te is elhiszed, és leírjuk, mit gondol róluk Paula Begoun, az USA egyik legismertebb szépségszakértője, a Don’t Go to the Cosmetics Counter Without Me (Ne vegyél kozmetikumot nélkülem!) több millió példányban eladott, bestseller könyv szerzője.

Tévhit #1: Mindig a korodnak megfelelő bőrápolót válaszd.

Mivel érvelnek? – Azzal, hogy különböző életkorban különböző hatóanyagokra van szüksége a bőrnek.

Mi igaz belőle? – Semmi. Kozmetikumokat nem életkor, hanem bőrtípus és bőrprobléma alapján kell választani. Az pedig, hogy különböző életkorban különböző hatóanyagokra van szükséged, körülbelül olyan, mint azt állítani, hogy 30, 40 és 50 éves korodban mást-mást érdemes enni. Ha az anti-agingre csak akkor kezdesz figyelni, mikor már láthatóak a ráncok, az olyan, mintha csak nyugdíjaskorodban állnál neki egészségesen étkezni. Jó dolog, de kicsit késő… Tehát a lényeg, hogy tudd: az életkor nem bőrtípus!

Tévhit #2: A kollagén és az elasztin a krémekben ránctalanít.

Mivel érvelnek?– Hogy a bőr idővel lecsökkent elasztin- és kollagéntartalmát kívülről pótolhatod, így a ráncok kisimulnak.

Mi igaz belőle? – Az igaz, hogy minél több a kollagén és az elasztin a bőrben, annál fiatalosabbnak fogsz tűnni, az viszont nem igaz, hogy a két összetevő kívülről pótolható. Képzeld el, hogy van egy sátrad, ami már nem áll elég feszesen, és Te sátorrudakat dobálsz rá. Ettől a rudak még nem fognak csodás módon beépülni a megfelelő helyre. Amit tehetsz, hogy vigyázol a meglévő kollagénre, és olyan összetevőket használsz, amik serkentik a bőröd saját termelését. Klikkelj ide, hogy mik ezek!

Tévhit #3: Mindenkinek be kell szereznie egy szemkrémet.

Mivel érvelnek? – Hogy a szemkörnyéknek speciális problémái vannak, érzékenyebb és vékonyabb a bőr itt, ezért különleges összetételű krémekkel szabad csak ápolni.

Mi igaz belőle? – Bár a fenti érvelés igaz, külön szemkrémre még sincs szükség. Sajnos nincsenek a szemkörnyék speciális problémáit megoldó csodaösszetevők; hasonlíts csak össze egy szem- és arckrémet, ugyanaz van bennük. Ami pedig az érzékenységet illeti: az arcodnak sem jó, ha irritálod. Válassz egy illat- és színezékmentes, minőségi arckrémet, és bátran kend a szemed köré is! Ha ez a pár sor netán nem elég, klikk ide, és spórold meg a szemkrémed árát!

+1: A bio- és a természetes összetevők jobbak a bőrnek, mint a szintetikusak.

Mivel érvelnek? – Mivel 100%-ban természetes eredetű az összetevő, jobban is működik: nem vált ki irritációt, és kíméletesebb, mint szintetikus társai.

Mi igaz belőle? – Gondolj csak bele! A gyilkos galóca is 100%-ig természetes, de ettől még nem tesz jót. A virágporokra is rengetegen vagyunk allergiásak. Viszont például a szintetikus peptidek izgalmas, új összetevők a bőrápolásban, amiknek az anti-aging hatása jelentős. Ne higgy a demagógiának – a természetes nem a jó szinonimája, a szintetikus pedig nem a rosszé! A lényeg, hogy jó legyen a bőrödnek, bármilyen eredetű is.

Ha érdekel a demagógiamentes, független szakirodalommal alátámasztott, profi bőrápolás, klikk ide szakértői tanácsainkért és további hasznos tudnivalókért!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top