Otthon

Másfél méteres boát fogtak egy budapesti lakótelepen

A játszótértől nem messze fogták be a veszélyes hüllőt, amelyet valószínűleg a gazdája vitt ki levegőzni, de az állat megszökött.

Másfél méteres boát fogtak egy budapesti lakótelepen, nem messze egy játszótértől. Az agresszív kígyó többször is megharapta az őt befogó szakembert, aki pár nappal ezelőtt fogta be az állatot – számolt be a Tények.

A boa valószínűleg úgy kerülhetett a szabadba, hogy gazdája kivitte levegőzni, és közben az óriáskígyó megszökött. Ilyenkor általában egy bokorban vagy üregben keres magának menedéket, nagyon nehéz megtalálni, éjszaka viszont elindul.

A boa súlyos sérüléseket okozhat a harapásával, és nagyon erős a szorítása. Emberre nem támad, de a 20 kiló alatti élőlényekre veszélyes lehet, ezért nem szabad a gyerekeket felügyelet nélkül hagyni egy boával.

A szakember szerint a jó idő beköszöntével egyre több kígyó lehet az utcákon. Ha találkozunk eggyel, ne próbáljuk meg befogni, mert sérüléseket szenvedhetünk, inkább hívjunk szakembert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top