Otthon

Hároméves kislányt mentett meg a süket és félig vak 17 éves kutya

Tiszteletbeli rendőrkutya lett belőle.

Hősként ünnepelnek egy süket és félig vak kutyát, aki megmentette egy három éves kislány életét Ausztráliában. Max, a 17 éves ausztrál pásztorkutya 15 órán keresztül őrizte a hidegben és az esőben Aurorát, aki elcsatangolt otthonról – írja a Fox News.

Az eset Queenslandben történt, a szülők pénteken, helyi idő szerint délután 3 óra körül jelentették a rendőröknek, hogy nem találják a kislányukat. Szombat reggelre már 100 fős csoport kereste az eltűnt kislányt.

Aurorára végül nagymamája, Leisa Bennett talált rá, aki hallani vélte a kislány hangját a házhoz közeli hegy irányából. A nagymama a hegy tetején találkozott az öreg kutyával, aki rögtön odavezette őt Aurorához.

A kislányt szombat reggel 8 órakor találták meg, nagyjából 2 kilométerre a családi háztól. Mint kiderült, a kutya egy pillanatra sem hagyta magára a kislányt, végig vigyázott rá, így néhány horzsolással megúszta a dolgot. Az egyik rendőr azt nyilatkozta, kész szerencse, hogy Aurora jól van, az éjszaka ugyanis nagyon barátságtalan volt az időjárás.

A rendőrség Maxot hálából tiszteletbeli rendőrkutyává nevezte ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top