nlc.hu
Otthon
Visszakapja otthonát a kilakoltatott Károly bácsi

Visszakapja otthonát a kilakoltatott Károly bácsi

Az idős férfit még nyáron tették ki önkormányzati lakásából, mert lakbértartozása volt, és a szomszédai panaszkodtak rá.

A 79 éves Halmai Károlynak a nyáron azért kellett elhagynia 22. kerületi önkormányzati lakását, mert szomszédai arra panaszkodtak, hogy koszos és büdös, valamint 38 ezer forintos lakbértartozása is volt – számolt be az RTL Híradója. A férfit akkor az önkormányzat családsegítő munkatársa, a lakáskiürítési per eredményét meg sem várva, egy soroksári hajléktalanszállóra vitte, ahonnan azonban később megszökött. Akkor A Város Mindenkié csoport segített neki helyet találni a Menhely Alapítvány hajléktalanszállóján.

Károly bácsi

Károly bácsi (Screenshot: RTL Híradó)

A bácsi azóta kifizette a lakbérhátralékát, már csak a vízszámlával tartozik. A hírműsor megtudta: a 22. kerületi önkormányzat a minap úgy döntött, az idős ember visszaköltözhet otthonába. Misetics Bálint szociálpolitikus, A Város Mindenkié munkatársa szerint ez annak a jele, hogy a polgármester belátta, nem kellő gondossággal és nem tisztességesen jártak el a férfi ügyében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top