Otthon

Ez lesz a 2020-as karácsonyfák slágerdísze

Messze még a karácsony, de tuti befutónak tippeljük a kissé bizarr díszt.

Bár karácsonyig még több mint három hónap van hátra, de gyaníthatóan az ünnepi időszakban is még sajnos napirenden lesz a koronavírus-világjárvány, különösen, hogy hazánkban is egyre rosszabbul néz ki a második hullám, eközben Szerbiában pedig már egyenesen a harmadik hullámot emlegetik. 

Ez azt is jelenti, hogy a 2020-as karácsony valószínűleg a korábbiakhoz képest rendhagyó lesz, hiszen feltehetően még akkor sem szabadulhatunk majd meg a járványügyi intézkedésektől, távolságtartástól és a többitől, illetve bizonyára sok család lesz, akik legalább részben az interneten keresztül kell, hogy ünnepeljenek, ha nem akarnak kockáztatni egy esetleges fertőzést.

A koronavírus ihlette ezt a karácsonyfadíszt

A koronavírus rányomja a bélyegét a 2020-as karácsonyra is (Fotó: Getty Images)

Így van ez az egész világon, így nem csoda, ha egy élelmes vállalkozó idejekorán felismerte, hogy az idei évet még sokáig emlegetni fogjuk, hiszen 2020-ban a hétköznapjaink részévé válhatott a kézfertőtlenítő és persze a maszk is, amellyel hatékonyan csökkenthetjük a tüdőnkből a külvilágba távozó folyadékcseppecskék mennyiségét, amelyek a vírus terjesztésében játszanak kulcsszerepet.

A Christmas Traditions nevű weboldal eredetileg karácsonyi termékeket árusító webshopként indult, ma már azonban szinte nincs olyan ünnep vagy népszokás, amire ne lenne valami megoldásuk, a halloweentől kezdve az apák napján át, egészen a Szent Patrik-napi kollektív vedelésig, amit első sorban Írországban és az Egyesült Államokban ünneplenek.

A vállalkozás egyik kreatív tervezőjének a fejéből pattanhatott ki az alábbi karácsonyfadísz ötlete is, amely a Télapó fejét ábrázolja, a korszellemnek megfelelően a jellegzetes kékeszöld árnyalatú orvosi szájmaszkban. A nagy szakállú igazán példamutatóan, helyesen viseli a maszkot, azaz se az orra, se a szája nem lóg ki belőle.

Ez lesz az idei karácsony legbizarrabb karácsonyfadísze

A maszkos Mikulás bizonyára hatalmas karácsonyi sláger lesz (Fotó: BoingBoing)

A leírás szerint üvegből és csillámporból készülő karácsonyfadíszért várhatóan 21,99 dollárt, azaz bő 6500 forintot kérnek majd. Egyelőre még nem lehet megvásárolni, de a cég lehetőséget ad rá, hogy aki feltétlenül szeretne egyet a különleges díszből, az feliratkozhasson egy e-mailes értesítőre, hogy az elsők között szerezhesse be a maszkos Mikulást. 

Ha tippelnünk kellene, a gyártó helyében már most extra készletet rendelnénk a díszből, szerintünk ugyanis nem fogják majd állni az internetezők rohamát. 

További cikkeink a karácsonnyal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top