Életmód

Ismét rekordot döntött az új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Továbbra is kulcsfontosságú a távolságtartás és a maszkviselés.

Ma reggelre 718 fővel emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzések száma Magyarországon – áll a koronavirus.gov.hu oldalon. Ezzel újabb rekord dőlt meg, a hazánkban azonosított fertőzöttek száma elérte a 10 909 főt. Egy idős, krónikus beteg elhunyt, ezzel a járvány áldozatainak száma 631-re nőtt, míg 4014 gyógyultat tartanak számon. A jelenlegi aktív fertőzöttek száma 6264 fő, ennek 43 százaléka budapesti. Szintén fővárosi az elhunytak 59 százaléka és a gyógyultak 42 százaléka is. Jelenleg 259 beteget ápolnak kórházban koronavírus miatt, közülük 12 ember van lélegeztetőgépen.

Fontos a fegyelem

A központi koronavírus-információs oldalon megjelent bejegyzés szerint az új fertőzések adatai arra figyelmeztetnek, hogy a második hullám Magyarországot is elérte, ezért rendkívül fontos a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiéniai szabályok betartása. 

Rekordszámú új koronavírus-fertőzés MAgyarországon

Fontos a maszkviselés zárt térben és a tömegközlekedés járatain is (Fotó: Getty Images)

Szigorították a külföldi beutazás feltételeit is, eszerint külföldi állampolgárok jelenleg nem léphetnek be az országba, míg a külföldről hazatérő magyaroknak kötelező a 14 napos hatósági házi karantén. 

Az oldalon arra figyelmeztetnek, hogy a közösségi terjedés érdekében kerülni kell azokat a zárt tereket, ahol sokan vannak, fontos a távolságtartás, a gyakori és alapos kézmosás, valamint a maszkviselés, például az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. 

A koronavirus.gov.hu-ra kikerült írás szerint aki a koronavírus tüneteit észleli magán, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon beszéljen a háziorvosával.

További cikkeink a koronavírus témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top