Otthon

Dobd fel az őszi borús napokat illóolajokkal!

Kerüljük a mesterséges adalékos verziókat!
Dobd fel az őszi borús napokat illóolajokkal!

Az illóolajok kivonhatók levelekből, virágokból, gyökerekből, kérgekből és évezredek óta használja az emberiség – írja Molnár Szűcs Anett, a Zöldtudatos Caféblog bloggere, aki szerint természetességük miatt váltak népszerűvé.

Mint írja, használhatóak a bőrápolás, a tisztálkodás, a légfrissítés során, de típustól függően alkalmasak lehetnek a testi és lelki harmónia fenntartására, egészségügyi panaszok enyhítésére is.

„Az illóolajoknál kiemelten fontos figyelni a minőségre, a legtisztább olajokban található meg ugyanis a legtöbb érték, míg a silány minőségű hamisítványok akár kárt is okozhatnak. Éppen ezért fontos, hogy vásárláskor ne az árat figyeljük, hanem az összetevőket és kerüljük a szintetikus, mesterséges anyagokat! Egy kis ellazulás sosem árt, ebben pedig tökéletes társ néhány csepp a kedvenc illóolajodból akár párologtatva, vagy a kézfejedre cseppentve. Egy nehéz nap után 5-6 csepp citromfű illóolaj a fürdővízhez adva szintén garantált kikapcsolódást nyújt!”

A teljes bejegyzést a Zöldtudatos Caféblogon tudod elolvasni. 

(Kiemelt kép: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top