nlc.hu
Otthon

Vasárnap óraátállítás

Ne feledd, vasárnap át kell állítani az órákat!

Egyelőre nem született végleges döntés a nyári és téli időszámításról, így lehet, hogy nem ez az utolsó alkalom, amikor át kell állítani az órákat.

Vasárnap ismét óraátállítás, vagyis kezdődik a nyári időszámítás, ez azt jelenti, hogy egy órával kevesebbet alhatunk, hiszen előre kell tekerni az órát. Arról már döntött az Európai Parlament, hogy eltörlik a váltást, de erről még a tagállamok vezetőinek is meg kell egyezniük, és minden ország maga dönt, hogy a téli vagy a nyári időszámítást vezeti-e be.

A kormány szerint Magyarországnak a nyári időszámítás lenne kedvezőbb, de figyelembe kell vennie azt is, hogyan határoznak a szomszédos országok, hangzott el az RTL Klub Híradójában.

Magyarországnak persze nemcsak erről kellene döntenie, hanem arról is, váltunk-e időzónát. Szakértőnk szerint ha Romániával tartoznánk egy zónába, akkor 10 százalékkal több energiát spórolhatnánk, Herman Gábor telekommunikációs mérnök szerint a nyári időszámítással 100, a másik időzónával pedig 175 olyan nap lenne, amikor este nyolc után világos van

Ébresztőóra

Fotó: Pixabay

Itt a tavasz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top