nlc.hu
Otthon

Elmozdította egy földműves a belga-francia határt

Egy földműves két és fél méterrel kitolta a belga-francia határt

A belga földműves véletlenül kisebb határkonfliktust okozott Belgium és Franciaország között.

Egy helybéli történelem-rajongó éppen a környék erdőit járta, amikor felfedezte, hogy az egyik határkő 2,29 méterrel arrébb került a helyétől. A kisebb határhamisítás elkövetője egy belga földműves volt, aki azt vette észre, hogy a határkő a traktora útjában áll, ezért egyszerűen arrébb pakolta francia területre – írta meg a BBC.

A traktor útjában állt a határkő (fotó: Pixabay)

A traktor útjában állt a határkő (fotó: Pixabay)

A problémából szerencsére egyik országban sem csináltak ügyet, inkább csak nevetéssel fogadták.

Belgiumot nagyobbá, Franciaországot pedig kisebbé tette, ami nem egy rossz ötlet

– mondta egy környékbéli belga falu, Erqueliness polgármestere egy francia tévének. Belgium 620 kilométeres sávban határos Franciaországgal, az említett határkő helyét pedig még 1819-ben jelölték ki. „El kéne kerülnünk a határral kapcsolatos háborúzásokat”. Ezt már a szomszédos francia falu polgármestere tette hozzá viccelődve. A belga hatóságok megkérték a földművest, hogy rakja vissza a követ a helyére. Ha ez nem történne meg, össze kell hívni a belga-francia határbizottságot, ami utoljára 1930-ban ülésezett. Amennyiben a földműves nem hozza helyre a tettét, büntetéssel is számolnia kell.

Traktoros sztorik az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top