nlc.hu
Otthon

Így tisztítsd ki a szőnyeget hatékonyan!

Így tisztítsd ki a szőnyeget hatékonyan!

Ahhoz, hogy a szőnyeg tiszta legyen, komoly odafigyelésre van szükség. Mi a patyolattiszta szőnyeg titka? Nézzük!

Az Apartment Therapy egy remek módszert mutat meg annak érdekében, hogy a szőnyeg tényleg tiszta legyen.

Az első és a legfontosabb szabály a rendszeresség, főleg, ha gyerek vagy kisállat is él a lakásban. Ilyenkor a szőnyeg szálai tele vannak szőrcsomóval, morzsával, játékokkal és minden egyébbel. Egy alapos takarításhoz nem elég a porszívó, kicsit több időt kell szánni a kárpitok tisztítására.

Szőnyegtisztítási trükk

(Fotó: Getty Images)

Hatékony, de időigényes szőnyegtisztító módszer

Először porszívózzuk ki a szőnyeget, majd fordítsuk meg, hogy az alsó részén is át tudjunk menni a porszívóval. Megfogunk lepődni, mennyi szennyeződés kerül a padlóra, amikor első alkalommal csináljuk, talán ijesztő is lehet. Annak érdekében, hogy a szőnyegbe ne üljön vissza a por és a kosz, porszívózzuk fel a padlót is. Ezután ismét menjünk át a porszívóval a szőnyeg felső részén, majd az alsó részén, és ezt addig folytassuk, amíg kosz van a padlón, ha megfordítjuk a szőnyeget. 

A módszer nem bonyolult, de valljuk be, rettentő időigényes és fárasztó is lehet, főleg, ha több szőnyeg van a lakásban vagy épp egy nagyobb darab hever a nappaliban. Mindennek ellenére érdemes megcsinálni legalább havi egyszer, így egészen biztosak lehetünk, hogy a szőnyegünk portól, kosztól, morzsától és gyerekjáték-darabkáktól mentes lesz.

Hogy varázsoljuk újjá a szőnyegünk?

Charlotte, aki nagyon népszerű a TikTokon egy videót posztolt arról, hogyan lehet újjávarázsolni a szőnyeget. A nő a videóban egy tükrös asztalt mozgatva négy bosszantó mélyedést mutat a krémszínű szőnyegén. Charlotte ezután mindegyik foltra egy-egy jégkockát helyezett, és megvárta, amíg a jég elolvad. Miután a jég elolvadt, a takarítóguru ezután egy teáskanállal óvatosan felhabosította a szőnyeget, a mélyedések eltűntek, és a szőnyeg olyan lett, mintha új lenne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top