Szabadidő

Lucy Lawless

A színésznõ, kinek neve Xénáéval egybeforrt, 1968-ban született Új-Zélandon. Már az iskolában sûrûn fellépett darabokban, hivatása már ekkor eldõlt.




Mégis németül, franciául és olaszul tanult, mielőtt későbbi férjével bejárta Európát. Számos furcsa munkát végeztek, hogy útjukat finanszírozhassák. Végül Ausztráliában kötöttek ki, ahol még aranyat is bányásztak. 1988-ban kötötték össze életüket, Lawless leányt is szült. A következő évben Mrs. Új-Zéland megtisztelő címét nyerte el, amely megindította karrierjét.





Egy népszerű komédiasorozatban kapott szerepet, majd Kanadába ment színészetet tanulni. Sok kis szerep és egy nagyobb (Rainbow Warrior, 1992) után kapta meg azt, amely a sztárok közé emelte. Először Lysiaként tűnt fel a Herkules és az amazonokban, majd Xénaként a Herkulesben, s mivel a producerek fantáziát láttak benne, ezt követte saját sorozata 1995-ben. Kemény szerep volt, a színésznő többször végezte saját kaszkadőrmutatványait. Sajnálatos módon 1996-ban eltörte medencecsontját, amikor leesett a lóról. Első házassága végetért, de 1999-ben hozzáment Rob Taperthez, a Xéna produceréhez, amely még két évig ment.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top