nlc.hu
Szabadidő
Beavatás

Beavatás

Fennállása óta elõször a CIA megnyitja kapuit, és bepillantást enged mûködésének néhány olyan részletébe, amelyet eddig hétpecsétes titokként kezelt.




Láthatjuk, hogyan toborozza az ügynökség az újoncokat, és miként tanítja meg őket az életben maradás művészetére a kémek és ügynökök sötét, titkokkal és veszélyekkel terhes világában. James Clayton talán nem mindenben felel meg az ideális újoncról kialakított szokványos képnek, de ő az egész Egyesült Államokban az egyik legtehetségesebb végzős diák – és ő az, akit mindenáron meg akar szerezni az ügynökség számára a tapasztalt kiképzőtiszt, Walter Burke. James némi tétovázás után igent mond az ajánlatra, de mielőtt teljes jogú tagja lehetne a CIA-nek, még túl kell élnie a kiképzést az ügynökség titkos telepén, ahol a harcedzett veteránok nem bánnak kesztyűs kézzel a zöldfülű újoncokkal. Burke azonban védőszárnyai alá veszi a fiút, és megtanítja a legfontosabb játékszabályokra, James pedig kiváló tanítványnak bizonyul. Ám közben beleszeret újonctársába, Laylába, és ez az érzés majdnem a vesztét okozza: a lány miatt súlyos hibát követ el, amely CIA-s pályafutása végét jelenti. Legalábbis látszólag – mert a legváratlanabb pillanatban ismét felbukkan Burke, és visszahozza az ügynökséghez a fiatalembert. Innentől kezdve a történet lélegzetelállító iramban száguld a megdöbbentő végkifejlet felé, és James a saját bőrén tapasztalja meg a CIA két aranyszabályának igazságát: „ne bízz senkiben” és „semmi sem az, aminek látszik”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top