Szabadidő

Joseph Fiennes

Joseph Fiennes 1970-ben született Salisburyban, õ és ikertestvére Jacob a legfiatalabbak a hat testvér közül, míg Ralph a legidõsebb.




Gyermekkorában elég nomád életet élt, a család tizennégyszer költözött ezidő alatt. A színművészeti iskola után a Young Vic Theatre Company-nál kezdett el játszani, első fellépése az A month in the country című színdarabban volt. 1992-ben volt először látható a televízióban, az A Dangerous Man: Lawrence After Arabia-ban bátyja (Ralph) játszotta a főszerepet. Ezt követően megkapta első szerepét egy moziban, Bernardo Bertolucci 1996-os Lopott szépségében. 1998 lett az áttörés éve, két moziban is az ő neve állt a stáblista élén.

Az Elizabeth nagy, és a Szerelmes Shakespeare óriási sikerével egy csapásra közönségkedvenc lett. A két film díjesője (egyedül a Shakespeare hét Oscart kapott) után ki lehet mondani, hogy Fiennes kilépett bátyja árnyékából, s napjaink egyik legnépszerűbb színésze.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top