Szabadidő

Kalendárium (07. 07.)

Ma ünneplik névnapjukat az Apollóniák,- nevük görög eredetû, jelentése: Apollónak szentelt. Ma kezdõdik a bikák futása Spanyolországban, valamint ekkor ünnepli születésnapját az Ex-Beatle Ringo Starr is. További érdekességek...

A nap jellegzetessége:

A bikák futása ma kezdődik Spanyolországban és egészen 14-éig tart. Fiatal férfiak futnak Pamplona utcáin, akiket bikák üldöznek.
„Apa-lánya együtt sétálnak egyet” nap
Nemzetközi cseresznyemag-köpködő verseny
Tanabat – Csillag ünnep (Japán)


Ez történt ezen a napon:

1898. Hawaii-t az Egyesült Államokhoz csatolták.

1937. Japán erők megszállták Kínát.

1946. XII. Pius pápa elnökölt Francis Xavier Cabrini anya, az első amerikai szentté avatásán.

1975. Keith Richards-t, a Rolling Stones gitárosát támadófegyver birtoklása és gondatlan vezetés miatt letartóztatták Arkansasban.

1983. Samantha Smith, 11 éves amerikai kislány elindult szovjetuniói látogatására, Jurij V. Andropov szovjet vezető személyes meghívására.

1999. Cooliot elítélték illegális fegyverbirtoklás miatt. Büntetése 10 nap börtön és 40 óra közösségi munka.

2000. A BBC Robbie Willams legújabb száma klipjének, a Rock DJ-nek nappali játszását betiltotta, és csak éjszaka lehetett leadni.

2000. Az Amazon.com bejelentette, hogy majdnem 400,000 példányt adott el a negyedik Harry Potter könyvből, ami ezzel a minden idők legtöbb példányban elővételben eladott könyvei közé került.


Ezen a napon születtek:

Pierre Cardin, divattervező, 1922
Shelley Duvall, színésznő, 1949
Ex-Beatle Ringo Starr, 1940
Michelle Kwan, műkorcsolyázó, 1980
Vittorio de Sica, 1901

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top