nlc.hu
Szabadidő
Beépített szépség 2.

Beépített szépség 2.

Gracie Hart visszatért, és dögösebb, mint valaha. Akik szerették a Beépített szépség elsõ részét, nagy valószínûséggel a másodikban sem fognak csalódni: a horkantásairól elhíresült rendõrnõ most is hozza a formáját.





A műfaj maradt: akció-vígjáték, ez esetben azonban sajnos szerelem nélkül – a lamourt a glamour pótolja, no meg az új társ, Sam Fuller (Regina King), akit az időközben az FBI arcává lett Gracie mellé osztanak be testőrnek.

A humor fő forrása kettőjük feszültségektől egyáltalán nem mentes viszonya: Sam Fuller a régi Gracie-re emlékezteti a nézőt, agresszív, magányos, százszázalékos munkaerő; Gracie jellemére azonban szemmel láthatóan igen nagy hatást gyakorolt a szépségverseny és a világbéke iránti elkötelezettség: a sminkje, a frizurája, a toalettje tökéletes, melynek kivitelezése és karbantartása azonban minden energiáját felemészti, így olyan elhanyagolható apróságokra, mint teszem azt, egy bevetés, erejéből már alig futja.





A rémálom egészen addig tart, míg az egykori barátnőt, Miss Americát (Heather Burns) a casinók városában, Las Vegasban el nem rabolják – az éppen a városban turnézó Gracie, látva a helyi hatóságok tehetetlenségét, akcióba lép, ám ahhoz, hogy a sivatagi show kezdetét vehesse, vissza kell találnia régi önmagához, ami azonban nem megy olyan könnyen, mint elsőre gondolnánk.

A krimi-szál legalább annyira izgalmas, mint az első részben volt (műkörmeink egészen biztosan megmaradnak). A hangsúly sokkal inkább az abszurd szituációkon van, melyek közül néhány azonban, mint pl. a hősnőink által előadott transzvesztita műsorszám, kissé erőltetettnek tűnik; és az olyan, valljuk be, kopírpapírral készült helyzetektől is eltekinthetett volna a stáb, mint a stylist, Joel (Diedrich Bader) homoszexualitásával kapcsolatos poénok, melyek egyértelműen az első rész szépségcsinálójának, Michael Caine-nek a nemi identitására hajaznak.

Búfelejtőnek, gondűzőnek, hétvégi kikapcsolódásnak mindenesetre nem rossz választás ez a filmecske – csak annyira csöpögős amennyire feltétlenül szükséges, és ha időnként kihívást is intéz a jó ízlésünk ellen, egy következő jelenet szofisztikáltabb poénjával segít átlendülni mindezen, mi több, még üzenete is akad, gondolom, mondanom sem kell: a világbéke.  






 Rozi étvágya a film alatt:
    




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top