Szabadidő

I. Fül Fesztivál

Bár az idei nyárnak annyi, azért még ne temessük el végleg. Az átállást elõsegítendõ, egy hosszú hétvége erejéig tûnjünk el otthonról, és kóstoljunk bele a kora õsz, vagy ha jobban tetszik a késõ nyár ízeibe.

Ehhez kínál remek alkalmat a „Bodrog parti Athén”, a Zempléni hegység egyik történelemmel és borkultúrával átitatott ékköve, Sárospatak, és az I. Fül Fesztivál. A hagyományteremtőnek szánt kulturális kezdeményezésnek a Rákóczi vár ad otthont. 







A sárospataki vár






Magyarország egyik legjobb állapotában lévő várát jó 500 évvel ezelőtt építették a Bodrog folyó partjára. A magyar történelem viszontagságai ezt az erődítményt sem kímélték, de a vár mostanában köszöni, rendben van.
A kétnapos rendezvényen megtalálhatjuk a nekünk megfelelő programokat. Az ilyenkor szokásos, és persze kihagyhatatlan kézműves kirakodóvásár, borkóstolás- és vásár mellett (válogatott termelői remekműveket tehetünk magunkévá, csak vigyázzunk a spájzolásnál, mert odahaza mindig kevesebbnek bizonyul az ilyesfajta portyázásokon felhalmozott készlet) fiatal festőművészek munkáit is megcsodálhatjuk. A vár állandó kiállítása is megér egy próbát, 10.00-18.00 között az emberi léptékű beugró fejében láthatjuk a korhű bútorozással ellátott Vörös tornyot és a reneszánsz múzeumot.


Formabontó zenei kínálat

A szervezők célja az volt, hogy a hely adottságait kihasználva teret adjanak az amatőr státuszt képviselő környékbeli zenekaroknak, dj-knek – persze ne egy snassz „virsli-sör” típusú rendezvényre gondoljunk.







Kowalsky meg a Vega


Az első nap a Lélek Party nevet kapta. A vár udvarán 21.00-tól hangulatos gyertyával feldíszített környezetben a finomabb elektronikus zene kedvelői hallgathatják az élőben zenélő chill-out és drum&bass lemezlovasokat, ami az adott helyet ismerve utánozhatatlan hangulattal, és atmoszférával bír majd.







Ganxsta Zolee
A második nap az élőzene jegyében zajlik, a környékbeli amatőr csapatok mellett este a Kowalsky meg a Vega, valamint a mostanában tvsztár státuszt magának tudható Ganxsta Zolee, és csapata a Kartel ad élő koncertet.


Utazás, szállás

Miskolc elkerülő csomópontjától kb. 60 kilométerre található Sárospatak – festői tájon autózva egy óra alatt célba érhetünk. Szállást akár a városban, akár a környező falvakban is könnyen találhatunk, persze érdemes előtte szétnézni a világhálón is.

A fesztivál hivatalos honlapja »

Időpont: 2005. szeptember 2-3.
Helyszín: Sárospatak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top