nlc.hu
Szabadidő
A túlélõk vezére – Matthew Fox

A túlélõk vezére – Matthew Fox

Alig néhány hete kezdõdött a Lost – Eltûntek címû sorozat, máris hatalmas a rajongótábora. Talán nem kevés szerepe van mindebben a fõhõsnek, a becsületes, jóképû orvost játszó Matthew Foxnak is.






Matthew Fox és felesége, Margherita
A televíziós Oscar-díjat nyert, izgalmas sorozat egy repülőgép-szerencsétlenség túlélőinek kalandjairól szól. A negyvennyolc embernek össze kell fognia, ha életben akarnak maradni. Szerencséjükre többen vannak, mint szegény Tom Hanks annak idején a Számkivetettben, így csoportba verődnek, és vezérükké fogadják az egyetlen orvost Jack-et, vagyis Matthew Foxot. Jack igazi jófiú, lelki­ismeretesen foglalkozik a csapat minden tagjával, próbálja összefogni őket, és bátran szembenéz a lehetőséggel, hogy örökre a szigeten ragadhatnak.

A világszerte sikeres sorozatot Hawaiion forgatták, amit az alkotók nagyon élveztek. Matthew-t ugyan eléggé le­terhelte a munka, ám így is mindig szakított időt arra, hogy kihasználja a természet adta lehetőségeket. A reggeleket úszással és meditálással kezdte, ami segített neki jobban rá­hangolódni az aznapi feladatokra. Délutánonként pedig, ha ideje engedte, a lemenő nap fényében végzett jógagyakorlatokat.


A „buddhista” katolikus

A harminckilenc éves színésztől nem áll távol a spiritualizmus. A családja hívő katolikus, és Matthew-nak már a Columbia egyetemen is a teo­lógia és a vallás­filozófia volt a kedvenc tantárgya. Ekkor keltették fel figyelmét a buddhizmus tanai és a keleti meditációs módszerek is. Ugyan megmaradt katolikusnak, ám nyitottabb lett a többi vallásra és kultúrára. Hiszi, hogy létezik egy mindenki felett álló hatalom, ám szerinte az már teljesen mindegy, hogy miként nevezzük azt el. Hívhatjuk Allahnak, Jézusnak vagy Buddhának, az emberek életében betöltött szerepe ugyanaz. Hawaiion mindezt még erősebben érezte. „Egy gyönyörű szigeten, a világtól elzárva olyan közel érzed magad a természethez és a természet­felettihez, mint még soha. Fantasztikus érzés


A sorozatos sorozatsztár

Hősünk diplomázás után New Yorkba költözött, és elvégzett egy filmes tanfolyamot, majd tévés sorozatokban és reklámfilmekben kezdett statisztálni. Barátnője édesanyja a modellszakmában dolgozott, ő beszélte rá a jóképű fiút, hogy jelentkezzen néhány ügynökségnél. Matthew nem habozott sokáig, így hamar Amerika egyik legismertebb televíziós sorozatsztárja lett. Szerepelt a tengerentúlon hatalmas sikerrel futott Party of Five című sorozatban, amely egy albérlet öt lakójának életéről szólt. Ezt követte a Behind the Mask, a Talking for You és a Hounted.






A hősszerelmes

Matthew meglehetősen korán adta családalapításra a fejét, mindössze huszonnégy éves volt, amikor feleségül vette a szerencsés Margherita Ronchit. Szerelmük még gyermekkorukban kezdődött, amikor is szomszédok voltak wyomingi szülővárosukban. Folyton együtt játszottak, egy iskolába jártak, így lettek egymás első és mindent meghatározó szerelmei. Ám boldogságuknak véget vetett Margherita papájának új munkája. A lány családja New Yorkba költözött. A fiatalok egy darabig még tartották a kapcsolatot, de egy idő után a levélváltás ritkult, végül teljesen abbamaradt. Hosszú évek teltek el az újabb találkozásig. Miután Matthew megkapta az első fontosabb szerepét egy sorozatban, megcsörrent ügynökének telefonja. Margherita kereste, gratulálni akart a fiú sikereihez. A telefonbeszélgetést találkozó követte, és újra fellobbantak a gyermekkori érzelmek. Alig pár hónap múlva mint férj és feleség költöztek Matthew Los Angeles-i apartmanjába. Ennek immár tizenöt éve, ám szerelmük még mindig úgy lángol, akárcsak gyermekkorukban.


A kerítő mintaapa

Matthew amellett, hogy remek férj, odaadó apa is. Két gyermeke van: egy hétéves lány, Kylie és egy hároméves fiú, Byron. A család mindenhova követi a papát, Hawaiira is vele mentek. A trópusi szigeten zajlott forgatás azért is volt emlékezetes a készítők számára, mert a stáb többi tagja is magával vitte szeretteit, így zajlott az élet a felvételek szünetében is. Matthew kerítőnek sem utolsó. Észrevette, hogy két kollégája, a Gyűrűk urából ismert Truffa, vagyis Dominic Monaghan és a csinos női főszereplő, Evangeline Lilly között valósággal szikrázik a levegő, ám egyikük sem mer kezdeményezni. Főleg azért, mert a hölgy akkor még férjnél volt. Így Dominic Matthew segítségével derítette ki, viszonozza-e a lány az érzelmeit. A közbenjárás olyan jól sikerült, hogy Evangeline azóta már el is vált, és összeköltözött az egykori kis hobbittal.







Szeretnél még többet megtudni a szereplőkről és a sorozatról? Akkor olvasd el a többi cikkünket is!
Ők eltűntek, mi izgulhatunk »

Boone belehabarodott partnernőjébe »

Számmisztikával és jóslással is foglalkozik – Locke a Lostból »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top