Szabadidő

Szarka Tamás szerzõi estje

A Ghymes együttes Éghymese és Anonymus címû szólólemezein szereplõ jó pár dal eredetileg szimfonikus hangzásra született. Ezeket hallgathatjuk meg, ha ellátogatunk Szarka Tamás szerzõi estjére.

A szerzői est megfogalmazása azért is egyedi, mert olyan muzsikáknak lesz ősbemutatójuk, melyek már 1-2 éve műsoron vannak, vagy hanghordozóra rögzültek.


Szarka Tamás 1964-ben született Királyréven. Nyolc éves korában kezdett hegedülni a galántai zeneiskolában. Az alapiskola elvégzése után a galántai magyar tannyelvű gimnáziumban folytatta tanulmányait, ahol az iskolában működő kultúrcsoport zenekarában játszott népzenét. 1983-ban felvételt nyert a nyitrai pedagógiai főiskolára. A főiskola elvégzése után két évig alapiskolai tanító volt.

1984-től tagja a Ghymes együttesnek. Gyermekkora óta ír verseket, első kötete 2000-ben jelent meg VÁVÁVÁ címmel. Szabadidejében festészettel is foglalkozik, egyik műve (Lucifer és Jézus) a VÁVÁVÁ kötet borítóján látható.
Hegedűn közreműködik Hobo 1999-ben megjelent „Csavargók tízparancsolata” című lemezén.
Társ-zeneszerzője és közreműködője volt Cakó Ferenc “Érzékeny töredékek” című homok-animációs előadásának, melyet 2001. decemberében a Szegedi Nemzeti Színházban mutattak be.

Hallgató legyen a talpán, aki ebben a már-már fullasztó akusztikus forgalomban, szemétben, áradatban ki tudja választani a mégis értéket, mégis eredetit, mégis szépséget – ha egyáltalán akarja még. Aki nem fásult még, akinek „csillog még a szeme” az ezen a koncerten is talál varázslatot. Ígérem.” (Szarka Tamás)
Közreműködik:
• Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar
• Budapesti Ifjúsági Kórus

Vendég:

• Rudolf Péter

Jegyárak:
5.500, 4.500, 3.500, 2.500 Ft


Jegyek kaphatóak:
a Ticket Express jegyirodáiban és az Eventim hálózatában

Időpont: 2006. február 22. 19.30

Helyszín: Liszt Ferenc Zeneakadémia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top