Szabadidő

Nagy varázsló-est

Hazánk egyik könyvforgalmazója nemcsak azzal kedveskedik az ifjú varázsló szerelmeseinek, hogy a hivatalos megjelenés pillanatában 0.00 órától kezdi meg a könyv forgalmazását, de játékos vetélkedõket is szervez.

Hamarosan a hazai könyvesboltokba is megérkezik a Harry Potter sorozat hatalmas várakozással megelőzött hatodik kötetének magyar nyelvű kiadása, a Harry Potter és a Félvér Herceg. A tavaly nyáron angol nyelven debütált kötet fordítása a hazai premier első pillanatától kezdve a rajongók számára is hozzáférhető lesz. A  Libri ugyanis azzal a meglepetéssel kedveskedik az olvasóknak, hogy a hivatalos megjelenés pillanatában, február 10-én 0.00 órától kezdi meg a könyv forgalmazását.
Az éjszakai árusítást megelőzően már 20 órától különleges programokkal,  vetélkedőkkel és a könyvekből ismert finomságokkal várják az érdeklődőket a magyarországi Harry Potter rajongókat tömörítő Álomvilág Ifjúsági Klub mágusainak közreműködésével.


 

A könyvek szerzője, az angliai születésű, de férjével és három gyermekével Skóciában élő Joanne K. Rowling a mostani, hatodik epizódot a sorozat utolsó előtti darabjának szánja.
A J.K. Rowlingnak már eddig is 500 millió fontos(!) nagyságrendű vagyont eredményező öt könyv illetve négy film után a hatodik rész megjelenését valóságos hisztéria előzte meg világszerte. A „Harry Potter és a félvér herceg” iránti érdeklődést jelentősen fokozta a szerző bejelentése is, amely szerint a mostani epizód az egyik ismert főhős halálával végződik majd. Rowling a folytatást illetően nemrégiben bejelentette, hogy már januárban elkezdi írni, és 2006-ban be is fejezi a hetedik, egyben utolsó Harry Potter könyvet. Az írónő egyúttal bevallotta, nem tudja, hogyan fog élni hőse nélkül.
A jelmezben érkezőkre különleges meglepetések is várnak!


Programok

• 20.00-tól: Harry Potter tesztek kitöltése, Mézesfalás büfé megnyitása
• 21.00-tól: csapatjátékok a teszten legjobb eredményt elért fiataloknak, emellett egyéni vetélkedők is lesznek
• 22.00-tól: interjú Szabó Lucával, Hermione Granger szinkronhangjával
• 23.10- től: eredményhirdetés
• 00.00-tól: az új könyv árusításának megkezdése

Helyszín: Libri Könyvpalota, 1072 Budapest, Rákóczi út 12.

Időpont: 2006. február 9., 20 órától hajnalig

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top