Szabadidő

Orchidea és Bromélia Kiállítás

Nagyszabású, nemzetközi kiállítással ünnepli a Magyar Orchidea Társaság fennállásának harmincadik évfordulóját. A növénykiállítást és vásárt a szokásos helyszínen, a Városligetben, a Vajdahunyadvárban rendezik meg.





A március 15-én kezdődő ünnepségen a mintegy negyven, az ország minden részéről érkező magyar kiállító mellett Equadorból és Németországból is várnak vendégeket, természetesen növényekkel együtt.

Az ötnapos rendezvény igazi fesztiválnak ígérkezik: a hagyományos növénykiállításon és vásáron kívül, ahol több száz növény lesz látható, díjazzák a legszebb orchideákat és broméliákat, lesznek szakmai előadások és szaktanácsadás.

Erre az alkalomra jelenik meg a MOT lapjának különszáma. Ezen kívül időszaki kiadvánnyal is kedveskedik a társaság az orchideaszeretőknek, ebben növénytartási tanácsok lesznek. Mindazok, akik ennél is többet szeretnének megtudni ezekről a csodás növényekről, megvásárolhatják Tátrai Zsuzsa: Orchideák című könyvének második, átdolgozott kiadását. A jókedv biztosítása érdekében pedig a rendezők gondoskodnak zsákbamacskáról is.





Helyszín: Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Vajdahunyadvár
Időpont: 2006. március 15-19.
Nyitvatartás: 10.00-18.00 óra között
Belépőjegy:
• nyugdíjasoknak, tanulóknak (14 éves korig): 400 Ft
• felnőtteknek: 800 Ft
Az orchideák – magyar nevükön kosborfélék – a növényvilág fajokban leggazdagabb családja. Szakirodalmi adatok szerint is legalább 25.000 – 27.000 fajt foglal magába, ami folyamatosan bővül, mivel még napjainkban is fedeznek fel új fajokat. Két lepelkörös, kétoldalian részarányos virágaik változatossága a méret, forma, szín, mintázat és az illat tekintetében minden elképzelést felülmúl.


Az orchideák tartása ma már nem lehetetlen feladat, egy kis odafigyeléssel számos fajt és hibridet tarthatunk otthonunkban különösebb segédeszközök nélkül. Egy szobavitrin, esetleg egy üvegház pedig már komoly gyűjtemény tartására ad lehetőséget.

Ti írtátok – fórum ajánló:
• Orchidea »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top