nlc.hu
Szabadidő
A kabalapasi

A kabalapasi

Ismerjük jól azt a pasitípust, aki után döglenek a nõk, õ viszont képtelen kimondani azt az sz betûs szót, és nincs szerencséje a nõkkel. A nõk viszont nem panaszkodhatnak, mert miután szakítottak vele, rátalálnak a nagy Õre. Vigyázat: sok a szex!

Mark Helfrich rendezőnek sikerült megvalósítania, hogy Káma-szútrát megszégyenítő mennyiségű és változatosságú szexpózt rejtsen el osztott képernyőn a filmjében, és a film férfi főszereplője legalább négy tucat nővel szeretkezzen. Sőt a gyerekkori prológus után azonnal belecsap a lecsóba, és tengerparti szeretkezésbe csöppenünk. Mintha kamasz fiúk álma válna valóra, és ők írták volna a forgatókönyvet is, amint forrongó ágyékkal elképzelik a felnőttcsajozás földi mennyországát.







Egyszerű recept

A film receptje végtelenül egyszerű. Kezdd a gyerekkorban, annál a kínos epizódnál, az első szexuális élménynél, amikor üvegezés közben nem a bájos lánnyal kell a szekrényben csókolózni, hanem magával az ördöggel, aki most éppen egy erőszakos, darkos lány személyében elevenedik meg, és mérgében átkokat szór. Ezután végy egy jóképű pasit, legyen ő Charlie (Dane Cook), aki után döglenek a nők, viszont neki nincs túl sok szerencséje a szerelemmel. Adj hozzá egy szerencsétlen és szexéhes gyerekkori barátot, mondjuk Stút (Dan Foglert) és egy gyönyörű, kedves, pingvinmániás, de meglehetősen peches nőcit. Jessica Alba tökéletes a szerepre, már a Fantasztikus négyesben kiérdemelte a jócsaj-plecsnit, és elég jó lába van ahhoz, hogy egy bugyiban zavarba jöjjön.






Hol a mi kabalapasink?

Hiába Charlie a lányos anyák álma, nemcsak jó kiállású pasi, de még fogorvos is, nem találja a megfelelő lányt. A csajok – mert a csajok mindig kibeszélik a pasikat – fedezik fel, hogy mindenki, aki szakított Charlie-val, azonnal megtalálja az igazit, és férjhez megy. A fogorvosi rendelőt azonnal megrohamozzák a nők, a fogdoktor pedig könnyen kapható a kósza numerákra, de nagy empátiával nem csak a szép és kellemes csajokat juttatja szerencséhez. Sok szex, semmi szerelem, roppant kimerítő, viszont a végzetes krach akkor üt be, amikor Charlie megismerkedik Cammel (Jessica Alba), és kapcsolatuk egyre meghittebbé válik, hiszen ha lefekszik a lánnyal, a lány a következő pasiban megtalálja az igazit. Legalábbis az eddigi tapasztalatok ezt mutatják.











A film eredeti címe: Good Luck Chuck

Rendezte: Mark Helfrich

Főszereplők:
Dane Cook
Jessica Alba
Dan Fogler
Határeset, elfogadom!


Végigrötyögtem a filmet, hiszen poénokban és vicces jelenetekben nincs hiány, de rendes mozilátogatótól eltérően az üres popcornos zacsival együtt nem dobtam a kukába, hanem elemezgettem, boncolgattam, és így a górcső alatt előjött a film legnagyobb hibája. A közönségesség. Úgy látszik, hogy Hollywoodban a romantikus komédiák elmaradhatatlan részeként előírtak egy-egy gyomorforgató jelenetet. Persze, tudom én, hogy az élet nem rózsaszín vattacukor, de azért nyugodtan leéltem volna az életem, ha nem tudom, mit csinál egy lúzer fickó egy megmikrózott grépfrúttal, és a hárommellű nő látványát is nélkülözni tudtam volna.


Forgalmazza: InterCom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top