Szabadidő

3 szuper fesztivál hétvégére

Még nincs programod hétvégére? Három remek tippünk is van számodra - akár Budapesten maradnál, akár vidékre utaznál.
1. Nyár a Lánchídon, Budapest

A nyár legmelegebb hétvégéin a Budapest egyik jelképének számító Lánchídon ismét a gyalogosoké, bámészkodóké, szórakozni vágyóké, vásárosoké és leginkább a művészeké lesz a főszerep. Minden hétvégén 11 órától meglepetéssel, programmal várják a gyerekeket és a felnőtteket: lesznek tűzzsonglőrök, ördögbotosok, trillások, zenészek, táncosok, utcai mutatványosok.

A megpihenni vágyók a vendéglátó-pavilonoknál hűtött italokkal, gasztronómiai ínyencségekkel, kürtőskaláccsal, töki pompossal és fagylalttal csillapíthatják szomjukat és étvágyukat. Pestről Budára vagy éppen Budáról Pestre átsétálva magyar kézművesek és népi iparművészek portékáiból válogathatnak, vásárolhatnak az érdeklődők. Lehet modern kétkerekűt bérelve messzebbre kalandozni, majd visszatérve a vásári forgatagban elvegyülni, pihenni, koncertet hallgatni: egyszerűen csak a város szívében szabadban lenni.

A július 26–27-i hétvége a dzsessz jegyében zajlik majd:

Július 26., szombat
Budai hídfő
16.30 Trio Midnight
19.30 Kaltenecker Trió
21.00 Tóth Viktor Tercett

Pesti hídfő
16.30 Trans Balkan Collective
18.00 Balázs Elemér Group
19.30 Szakcsi Junior Quintet
21.00 Little Jazz Band

Július 27., vasárnap
Budai hídfő
16.00 Dés András Trió
17.30 Oláh Szabolcs Kvartett
20.30 Dresch Quartet

Pesti hídfő
11.00 Lakner Bácsi Gyermekszínháza
17.30 Hárshegy Band
19.00 Borbély Műhely
21.00 Modern Art Orchestra

Időpont: 2008. június 21. – augusztus 17.
Helyszín: Budapest, Lánchíd

2. Kapolcsi Bűvészeti Napok

A híresztelések ellenére idén is lesz fesztivál! Igaz, nem Művészetek Völgye, még csak nem is Bűvészetek Völgye néven, hanem a régi szép idők emlékére hajazva: Kapolcsi Bűvészeti Napok alatt fut az idei Napok. A völgyfesztivál idén Kapolcsra költözik, ahol tíz napon át reggeltől estig folyamatos programok (koncertek, gyerekprogramok, színházi előadások stb.), kiállítások, kézművesvásárok várják a látogatókat. Öcsön, Vigántpetenden, Taliándörögdön kapcsolódó programok lesznek.

A völgygálaestek résztvevői a teljesség igénye nélkül: Amadinda, Budapest Ragtime Band, Hobo, Mandel Quartet, Jordán Tamás, Palya Bea, Eperjes Károly, Ferenczi György és a Rackajam, Kaltenecker Trió, Kistehén Melankólikusok (lemezbemutató koncert), Huzella Péter, Olamar együttes, Fabula Rasa.

Jegyárak:
A minden rendezvényre szóló napijegy: 1800 Ft.
A kiállításokra és vásárlátogatásra érvényes sétálójegy: 300 Ft.
Gyerekeknek 6 éves korig a belépés ingyenes.
A helyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni. Jegyeket a völgykapuknál, az információs pultoknál és az előadások helyszínein lehet vásárolni. A műsorok, a helyszínek és az időpontok változhatnak! Esőnap nincs.

Fesztiválközpont: Kapolcs, Faluház

Szállásinfók »
Időpont: 2008. július 25. – augusztus 3.
Helyszín: Kapolcs és a völgyfalvak
Bővebb információ: www.kapolcs.hu »

3. Ister-napok – IX. Dunakorzó Vigasságok, Szentendre

 

A kétnapos fesztivál a Dunához kötődő helyi hagyományokat hivatott feleleveníteni – itt minden korosztály talál kedvére való szórakozást. A Dunaparti Művelődési Ház udvarán kockás abroszos kertvendéglőbe várják a vigasságban megfáradt, éhes és szomjas vendégeket meleg ételekkel és hűsítő italokkal. A vásári forgatagban Tüske papa és bohócbarátai segítenek eligazodni a programok és a helyszínek között, és lufihajtogatással, kötélhúzással, gólyalábazással szórakoztatják a gyerekeket és a felnőtteket.

Mi az a Bábakukucs?
Kívülről egy egyszerű mutatványosbódé. Ám aki bekukkant a „gömbölyű likon”, az igen szép, gyönyörű dolgokat láthat benne. Kétszer sohasem ugyanazt. Ugyanis a képek odabenn életre kelnek, a személyre szóló bábszínházban mesék elevenednek meg verkliszóra. A Bábakukucs az 1600-as évektől a 19. század elejéig virágzó vásári mutatvány volt.

Programok mindkét napon:
• 11 órától: kézművesvásár a Duna-korzón• 11–17 óráig: corvinás alkotótábor a DMH udvarán négy reneszánsz bástyában: játszóház, kézműves-foglalkozások (kavicsfestés, horgászjáték-készítés, papírhajó-készítés, origami, tükörpontykészítés)
• 11.30–17 óráig: Bábakukucs – Kandika Színház

Július 26., szombat:
• 11 óra: vendégtoborzó nyitófelvonulás – mézeskalács huszárok, gólyalábas ficere
• 15 óra: Bábakalács Bábszínház: A szomorú királykisasszony
• 16 óra: Ister királynő látogatása – aki a Duna megtestesült szelleme, a folyóvíz, a termékenység, a család összetartó erejének szimbóluma, és a természet, a gondozott vagy éppen az érintetlen környezet őrzője is. Ünnepélyes partra lépése után elfoglalja trónusát, és röviden elmondja, mi történt az elmúlt évben, elmondja a jókívánságait, megszívlelendő tanácsait az őt áhítattal hallgató alattvalóknak, és megválasztja habtündéreit és fodrozóit a gyerekek közül. Ezt követi kisebb adományainak kiosztása, végül átadja helytartói koronáját egy kisfiúnak és egy kislánynak, akik a következő évi megjelenéséig jelképesen ápolják Ister királynő igazi otthonát, a Dunát. A királynő habtündéreit és fodrozóit játékos vetélkedők és ügyességi játékok során választja ki. Az alkalomhoz illően beöltözött vízitündérek és vízgyúró fiúk a Duna-királynőtől és Tüske papától, valamint bohóctársaitól ajándékot kapnak.
• 17 óra: reneszánsz táncház, ahol Ister királynő udvartartásában ünnepel
• 18 óra: Ládafia Bábszínház: Viadal, avagy a kakas, a császár, meg a gyémánt félkrajcár
• 20.30 óra: latin-amerikai hangulat – játszik az Escualo Quartett a DMH udvarán
• 22 óra: zenés gyertyaúsztatás a Dunán

Július 27., vasárnap:
• 11 óra: vendégtoborzó nyitófelvonulás – boszorkányos tivornya
• 15 óra: Maszk Bábszínpad: Mátyás király bolondos bolondja
• 16 óra: Ister királynő látogatása
• 17 óra: zenés-táncos mulatság Ister királynő látogatása örömére
• 18 óra: Dandin György, a megcsúfolt férj – a Budapesti Utcaszínház műsora
• 21 óra: utcabál – közreműködik a Holiday Star Gala Band
• 22 óra: tűzzsonglőr-bemutató
• 24 óra: tűzijáték

Idõpont: 2008. június 26–27.
Helyszín: Szentendre, Duna-korzó

Tipp: ha kisgyerekeid vannak, ne hagyd ki ezt a programot! »

Bulihelyek.lap.hu
Party.lap.hu
Koncert.lap.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top