Szabadidő

Daniel Craig hallgat a nemi életéről

Daniel Craig nem lakatja jól a pletykarovatok riportereit, és az Álmok otthonával azokat a mozirajongókat sem, akik igazán jó filmre vágynak. De a rendező legalább dobott nekünk egy fürdőkádas jelenetet.

Daniel Craiget újra fürdőkádba küldtékLehetne öngól, hogy egy magánéletére háklis gigasztár éppen olyan film forgatásán lobban szerelemre partnerével, melyben szerepe szerint is házaspárt alakít. A producerek pazar ingyenreklámot könyvelhetnek el, Craig és Rachel Weisz pedig fejenként egy jegygyűrűt. Simán megéri akkor is, ha a film középgyengébe hajlik, a paparazzik pedig sátrat vernek a boldog pár küszöbén.

A románc eleinte pletykának tűnt, de a karácsonyi andalgásról már fotóarzenál árasztotta el az internetet, így a villámházasság legfeljebb a tempó miatt volt meglepő. Június óta ezt a sokkot is volt időnk kiheverni, bár a vérmesebb magyar rajongók féltékenységén csak némileg enyhíthet, hogy Rachel Weisz legalább apai ágon idevalósi. Kicsi ugyanis az esélye, hogy holnapután bármelyikünkhöz beugranak egy jó túrós csuszára.

Rejtély, hogyan nyelték le a szupertitkos esküvő békáját a meg nem hívott hozzátartozók, de néhány ismerős  lelkesen szellőzteti a friss fejleményeket. Szerintük a pár már babaprojekten dolgozik, mivel Rachel nem iszik alkoholt, Daniel pedig rá sem gyújt. Talán csak elkerülte figyelmüket: Craig a cigitől megszabadult már akkor is, amikor James Bonddá acélozta magát. „Abbahagytam a dohányzást, hetente ötször edzettem – nyilatkozta a Casino Royal kapcsán. – Azt akartam, hogy úgy nézzek ki, amikor leveszem az ingem, mintha bárkit meg tudnék ölni.” A világ egyik legszexibbnek megszavazott felsőtestét már a bondság előtt is jó pár filmben mustrálhattuk.

Be kell érnünk kevesebb csupasz bőrrel az Álmok otthona című filmben
Be kell érnünk kevesebb csupasz bőrrel az
Álmok otthona című filmben

Az Ördögi szerelem totálisan szemérmetlen kádjelenete például olyan alapos volt, hogy a kamera meg sem állt a medencecsontnál. Az Álmok otthonában a fürdőszobai kockáknál be kell érnünk kevesebb csupasz bőrrel, de Craignek ez a helyiség továbbra is jól áll. Teste takargatását szemlátomást nem lihegi túl Daniel, magánélete részleteit viszont jobban védi, mint négyfalkányi dobermann: „Sosem értettem, miért kell mások magánéletében kotorászni. Miért kell vadidegen embereket a szexuális életükről kérdezni, vagy arról, mennyit keresnek?” A nagy érdeklődés lepereg róla és nem bírja az internetet. „Felébredtem és ettem egy tojást – ki a fenét érdekel ez?” – kommentálja egy interjúban a közösségi oldalak világát. Magára azért néha rákeres a Google-on, de kiakasztja, hogy a sajtó túlkombinál minden privát eseményt. „Ez undorító – mondja. – Ilyen esetekben el tudom veszíteni a humorérzékemet.”

Humorérzékre nekünk sincs szükségünk az Álmok otthonához, de türelemre annál inkább, mivel a film maga sem tudja végül, mi akar lenni pontosan. Horrornak vértelen, drámának krimis, thrillernek langyos. Strigulázhatjuk viszont a kliséket és tanulságokat: minden ijesztő zaj esetén menj ki éjjel a ház elé vagy a pincébe, a házasságok vagy habosan szépek, vagy vészjóslóak, a tűz akkor lobban be igazán egy házban, ha a főhős már éppen öt méterre távolodott tőle, a falfesték és tapéta alatt mindig lapul valami az előző lakóktól. Fordulatban nincs hiány, és néhány jelenetnél aggódhatunk, de a karfát senki nem kaparta izgalmában a teremben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top