Szabadidő

Helen Mirren szeret minket

Holnap Magyarországra érkezik az Oscar-díjas angol színésznő, Helen Mirren, hogy részt vegyen Az ajtó című Szabó István-mozi premierjén. Hazánkba utazása előtt tudtunk beszélni vele.

Helen Mirren szeret minketMiért döntött úgy, hogy szerepet vállal egy kis magyar filmben?

Szeretem az országukat és az ottani embereket. Értékelem és tisztelem a filmrendezőik munkásságát, és ez most egy lehetőség volt, hogy minden jóból kapjak egy csokornyi élményt. Ki nem hagytam volna!

Melyik a kedvenc Szabó István-filmje?

A Mephistót rendkívül erős és megunhatatlan mozinak tartom.

A filmben Emerencet nagyon szoros viszony köti az állataihoz. Mennyi időt kellett eltöltenie a filmbéli kutyával és macskákkal ahhoz, hogy ez működhessen a vásznon?

Sajnos nem volt túl sok időm arra, hogy összeszokjam velük, viszont cserébe elképesztően profi idomárok segítettek megoldani a problémát. Amúgy is nagy kutyaimádó vagyok, szóval nem esett a nehezemre, hogy folyton állatok vettek körbe.

A forgatás alatt minden színész angolul beszélt, vagy csak ön és Martina Gedeck? Nem volt kissé kaotikus a dolog?

Igen, elég változatos volt a nyelvi skála. Szerencsére azonban a film nemzetközi nyelv, amiről minden résztvevő hasonlóan gondolkodik, de amúgy sem volt nyelvi akadály, hiszen István folyékonyan beszél angolul, németül, franciául és természetesen magyarul is.

A filmben van egy sokkoló jelenet, amikor Emerenc napokig haldoklik a házában egy döglött macskával összezárva. Ön szerint dönthet úgy valaki, hogy eldobja magától az életét?

Emerenc valahogy így gondolkodik erről, és én osztom a véleményét. Egészen addig, amíg emiatt nem sérül meg senki, mindenkinek joga van rendelkeznie a saját életéről.

Helen Mirren szeret minketTöbb hétig forgatott Magyarországon. Mit gondol hazánkról?

Budapest egy páratlanul gyönyörű város. Ez már a harmadik alkalom volt, hogy önöknél filmezhettem, és szívből remélem, hogy nem az utolsó.

Legközelebb az Alfred Hitchcock and the Making of Psycho című filmben láthatjuk. Mesélne róla?

Sokan azt hiszik, hogy ez valami thriller, de ez inkább egy életrajzi történet. Anthony Hopkins játssza benne Alfred Hitchcockot, én pedig az ő feleségét, Alma Reville-t alakítom. Újszerű kihívás lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top