Szabadidő

Technológiák a nyár kényelméért

A kényelmes nyári viseletet mindannyian igényeljük, de sokszor még magunkban sem tudatosítjuk, hogy mi mindent is jelenthet ez. Az ma már alapelvárás, hogy kellemes anyaga és jó szabása legyen a ruházati termékeknek, de arra kevésbé gondolunk, hogy bizonyos körülmények között ez nem elegendő.

Egy-egy forró nyári napon igen kellemetlen tud lenni, amikor az ingünk vagy pólónk ránk tapad, és még kínosabb, ha így – különböző helyeken foltosan – esetleg még emberek közé is kell mennünk. Szintén nem szeretjük, ha esetleg reggel ránk fröccsentik a kávét, és egészen estig abban kell közlekednünk, hacsak nem a mosdóban próbáljuk eltüntetni a nyomokat, több-kevesebb sikerrel. Annak sem örülünk, amikor utazáskor a táskából kiszedett ruhadarabot vasalnunk kell, vagy kénytelenek vagyunk egész nap gyűrötten hordani.

Pedig ezen igényekre már igen jó megoldások születtek. Az közismert, hogy a sportruházat területén már régen kitalálták azokat a technológiákat, amelyekkel az izzadság a test felszínéről elvezethető és a ruházat külső részén elterítve gyorsabban elpárologtatható. Azt már kevesebben tudják, hogy ez már nemcsak a sportruházatnál elérhető, hanem utcai pólók, ingek is hozzáférhetőek ezzel a funkcióval. Az Omni Wick izzadságkezelő technológiával ellátott Columbia ruházatoknál az anyag elvezeti az izzadságot a testről. Ez a ruha külső felületére kerülve szétterül, majd elpárolog. Az elszívó és párologtató folyamattal a test folyamatos hűtést kap, a ruházat pedig száraz marad.

Technológiák a nyár kényelméért

A Columbia már egy olyan technológiát is alkalmaz, amelyekkel szinte hihetetlen módon elkerülhetőek a kávé- vagy egyéb foltok. A folyadékcseppek tulajdonképpen olyan módon gurulnak le a termékekről, mintha nejlonra érkeznének. Láthatatlan a technológia, de működik. Nemcsak ingeken és pólókon, hanem akár nadrágokon is. A Columbia által kifejlesztett Omni Shield technológia segítségével minden fajta folyékony szennyeződés foltmentesen lepereg az anyag felszínéről. Az Omni Shield védelmet szintetikus és pamut alapanyagoknál is alkalmazzák.

A nagy meleg ellen is itt a megoldás. Az Omni-Freeze ZERO technológia a meginduló izzadás hatására hűsíti a bőr felületét. Az Omni Freeze Zero kis kék gyűrűi olyan aktív hűtőközeget hoznak létre a bőr körül, amely az izzadsággal reakcióba lépve csökkenti az anyag hőmérsékletét és azonnali, tartós hűtőhatást eredményez. Ahogy az anyag és az azon elhelyezkedő gyűrűk elszívják a bőr felületén keletkező nedvességet, a gyűrűk háromdimenziós körökké duzzadnak. A gyűrűk térfogatváltozása hőenergiát von el a környezetéből. Az elvont hő hatására csökken az anyag és annak környezetének hőmérséklete.

Mindez még megfejelhető az UV szűrő technológiákkal annak érdekében, hogy nemcsak a kényelmünkre figyeljünk, hanem az egészségünket is megvédjük. A Columbia Omni Shade anyagú ruházati termékek elnyelik vagy visszaverik a nap káros UV sugarait, meggátolják, hogy azok elérjék a bőr felszínét, és ezáltal hosszabb idejű tartózkodást tesznek lehetővé a szabadban.         
 
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top