Szabadidő

Vasárnapi programok: Hetedhét Piknik és Palacsinta Fesztivál

Guinness-rekorder palacsintasütő vagy Afrika dzsungelei: vasárnapi programok.

Vasárnapi programok: Hetedhét Piknik és Palacsinta FesztiválHetedhét Piknik

Vasárnap pont ebéd előtt az Erzsébet téren megkereshetitek a világ legszebben éneklő kismadarát. Óriásbábokkal muzsikaszóra mesélik el a gyerekeknek az afrikai őserdő vadászainak legendáját. Az egész szabadtéri játszóház afrikai hagyományokra épül – lőhetsz csúzlival, lóghatsz liánokon. A kézművesasztalkánál pedig a gyerekek fabrikálhatnak rumbatököt vagy csörgő-zörgő ékszereket. Mindez ingyenes.

Hol? Budapest
Mikor? Július 14.
Mennyi? Ingyenes

Vasárnapi programok: Hetedhét Piknik és Palacsinta FesztiválPalacsinta Fesztivál

Már szombat reggeltől süti Pokol Krisztián, Guinness-rekorder a palacsintákat, és vasárnap reggelre kiderül, hogy sikerül-e 7000 palacsintánál – ami a tavalyi rekordja – többet sütnie. Mindezt a csodaszép Mátraterenyén, ahol persze jó kis sütős-főzős fesztivált kerekítenek a különleges esemény köré. Lesz külön palacsintasütő verseny, előkerülnek az egyéni technikák.
 

Hol? Mátraterenye
Mikor? Július 13–14.
Mennyi? Ingyenes

Vasárnapi programok: Hetedhét Piknik és Palacsinta FesztiválSzimplakerti háztáji piac

Ha nem piacoztál romkocsmában, próbáld ki most vasárnap! A Kazinczy utcában ilyenkor nem sörözgető társaságok csatangolnak, hanem kosárkás nénik, fiatal, vagány anyukák vagy apukák, akár külföldi egyetemisták mustrálják zeneszóra a gyümölcsöket, biolekvárokat, gombát, krumplit, házi sajtot. Különös, családias hangulata van a rompiacnak, ahol már összeszokott közönséget  és árusokat találsz.

Hol? Budapest
Mikor? Július 14.
Mennyi? Ingyenes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top