Szabadidő

Tévéműsor egész hétre

Viszonylag erős hétköznapok a tévé előtt, drámákkal, krimikkel, okos és szórakoztató vígjátékokkal. A hétvégén azonban keressünk talán más programot magunknak.

Mit nézzük a héten? Tévéműsor mindenkinekMit nézzünk a tévében? Sokunkban merülhet fel ez a kérdés, amikor szembesülünk a több mint száz tévécsatorna választékával. A Cafeblogon olvasható Mit nézzünk a tévében? blog szerzője minden hétfőn megpróbál „rendet vágni” a távirányítón, és elsősorban igényes, érdekes filmek, tévéműsorok ajánlásával segít a nézőknek. Egész hétre elegendő „pakkot” állít össze, amit csak a Nők Lapja Cafén olvashattok!

Tévéműsor egész hétreSzökéssel (m1, 20.20) kezdjük a hetet és a hétfőt, mely ezúttal nem a hasonló című tetovált srácos sorozat, hanem egy magyar történelmi dráma a zűrzavaros XX. századból. A téma a Rákosi-kor egyik gulágja, a recski munkatábor, ahonnan történik a címbeli esemény, Gyarmathy Lívia elgondolása szerint az összes főszerepben (amúgy kitűnő) lengyel színészekkel… A történelemóra helyett és Dr. Csont (RTL Klub, 21.35) szokásos oszló hullái kívül a török Fateh Akin remek, vidám és romantikus filmjét, a Soul Kitchent (FEM3, 21.10) ajánlhatom, melyben egy görög srác nyit(na) Hamburgban éttermet. Vagy pedig a Bíbor folyókat (Cool, 21.30) Jean Renóval és Vincent Cassellel, amiben lesz sírrongálás, sorozatgyilkosság vérben, hóban, fagyban. Késő este a tegnapi igen jó Holdfényév (Story4, 22.10) ismétel.

Tévéműsor egész hétreKedden ismét a múltban tölthetjük az estét, hiszen Az Anderson-magnószalagok (Film Mánia, 21.00) 1971-ben készült, az akkoriban még viszonylag fiatal Sean Conneryvel. E vérbeli krimi azonban nem a sármos férfiszínész, hanem inkább témája miatt érdekes, mivel a történet központi eleme egy akkori viszonyok között high-technek minősülő lehallgatás. Sidney Lumet, a rendező e filmmel tulajdonképpen megjövendölte minden idők eddigi legnagyobb lehallgatási botrányát, a Watergate-ügyet (amibe Nixon elnök szépen bele is bukott). Van egy romantikus komédia is mára, amiben Hugh Grant alakítja a pökhendi yuppie-t, aki gátlástalanul falja a nőket, mígnem szembe találja magát egy igazi, kemény kihívóval, egyik „áldozatának” gyermekével. A történet ez utóbbiról, Egy fiúról (Story4, 21.10) szól. A minap is ajánlott, pityókás Shirley Maclaine-es, második világháborús szerelmeses A szerelem gyűrűje (Duna, 21.45) ma egy picit kedvezőbb időpontban látható.

Szerdára a Szulejmán-függőknek Szulejmán, amúgy pedig mindössze egy annak idején (2000 környékén) igen érdekesnek tűnő látványvilággal és ennek ellenére Jennifer Lopezzel operáló scifi-thriller, A sejt (Viasat3, 21.25) jöhet számításba. Egy sorozatgyilkos agyában tehetünk hátborzongató kirándulást.

Tévéműsor egész hétreCsütörtökön választhatunk, hogy John Travoltával (KardhalRTL Klub, 21.35) vagy Vin Diesellel (Halálos iramban – TV2, 21.40) száguldozunk, de jobban járunk, ha várunk még egy picit, kattintgatunk, ilyesmi, hogy aztán megismerkedjünk vagy újra találkozzunk Angi Verával (Duna, 22.50), a szókimondó, részben ezért szomorú sorsú ápolónővel Gábor Pál méltán világhírű filmjében. Azt mondtam már, hogy a Hasta la Vista (Cinemax, 20.00) egy sírva röhögős, felszabadító erejű film a fogyatékosságainkról? Na, ha nem, akkor most mondom: kötelező látni.

Péntek este Horációnak csak az ezerszer látott Trója (Viasat3, 21.25) tud ellenállni, rengeteg szandállal, vicces bőrtunikával, feszülő lábikrákkal és bicepszekkel, csapzott férfitestekkel, elsősorban tehát Brad Pitt-tel és Eric Banával.

Szombat este, úgy tűnik, nincs menekvés. Julia Roberts akár egyszerre két példányban is szembejöhet velünk a tévé képernyőjén: A zűr bajjal jár (m1, 20.20) című moziban pályakezdő, oknyomozó újságíróként próbálja meg pokollá tenni rutinos kollégája (Nick Nolte) életét, míg a Sztárom a páromban (Universal Channel, 21.00) egy szegény londoni könyvesboltos fiúba (Hugh Grant) habarodik bele és viszont. Gondolták volna, hogy egészen 2008-ig kellett várni, hogy a századvég két nagy hollywoodi legendája, Al Pacino és Robert de Niro egy filmben játsszon, egymás mellett, kéz a kézben (nem pedig Szemtől szembe…)? Sajnos, mire A törvény gyilkosa megszülethetett, addigra bizony ők nagyon megöregedtek… Persze, ez még nem a világvége, szemben a 2012-vel (AXN, 21.55), ami viszont tényleg az. A vicc pedig az, hogy azt is túl lehet élni…

Tévéműsor egész hétreA vasárnapot még ennél is nehezebb lesz értelmesen eltölteni a tévé előtt. Szőts István kőbe vésett múzeumi darabján, az Emberek a havason (Duna, 21.00) című drámán kívül legfeljebb Az utolsó dobás (m1, 21.40) című izgalmas, ám korántsem friss krimit tudnám ajánlani, elsősorban rendezője, Brian De Palma okán. A történet jórészt egyetlen helyszínen, egy óriási, zsúfolt sportcsarnokban játszódik, ahol az éppen ott szórakozó amerikai védelmi minisztert merénylet éri. Nicolas Cage és Gary Sinise alakítja a két zsarut, aki a zűrzavarban a gyilkos nyomába ered…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top