Szabadidő

Arab tehetségkutatóban tarolt egy arabul nem beszélő lány

Elájult a zsűri az énekesnő előadásától, miközben ő mit sem értett az arab nyelven elhangzó értékelésből, dicséretekből.

Jennifer Grout, a 23 éves, bostoni születésű, klasszikusan képzett énekesnő – aki amúgy fehér bőrű és egy szót sem beszél arabul – bejutott az Arabs Got Talent tehetségkutató műsor döntőjébe, egyedüli nem arab versenyzőként. Az amerikai lány az egyiptomiak nemzeti csalogányának tartott, Umm Kulthum Baeed Annak (El tőled) című dalát énekelte el ouddal (egyiptomi gitár) kísérve.

A zsűri először megmosolyogta a színpadra érkező lányt, amikor kiderült, hogy nem beszél arabul. Akkor az egyik ítész angolra váltott, és így tudta kikérdezni a versenyzőt arról, hogy hívják és hány éves. Amikor azonban a húrok közé csapott, és elkezdett énekelni, a zsűri és a közönség egyaránt ámuldozott. Hatalmas tapsot kapott a nézőktől, az ítészektől pedig dicsérő szavakat („Nem beszélsz arabul, de sokkal jobban énekelsz, mint egyes arab énekesek”, „Csodálatos a hangod, nagyon jól játszol az oudon, tökéletes volt az előadásod” stb.), így egyöntetűen Jennifer továbbjutására voksoltak.

Jennifer egyébként 3 évvel ezelőtt szeretett bele az arab zenébe, azt követően kezdett el érdeklődni, hogy elolvasott egy cikket a híres libanoni énekesnőről, Fajrúzról. Montreálban kezdett el az oud nevű hangszeren tanulni, később pedig Marokkóba költözött, hogy még közelebb legyen az arab zenei világhoz. Ott helyi zenészek segítségével 2 CD-t már felvett, ők ösztönözték arra, hogy méresse meg magát a tehetségkutatóban.

Forrás: ABC News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top