Szabadidő

Merkeltől kért telefonos segítséget egy kvízjáték szereplője

Már csak a világ legbefolyásosabb asszonyában bízhatott a játékos.

“Halló, itt Angela Merkel” – hallhatta kihangosítva az egész tévéstúdió, amikor rácsörögtek a német kancellárra. Angela Merkeltől kértek ugyanis telefonos segítséget egy német kereskedelmi csatornán sugárzott televíziós kvízműsorban.

Merkel pártja, a konzervatív CDU egyik parlamenti képviselője a kvízjáték hírességeket felvonultató különkiadásának felvételén nem tudott válaszolni egy kérdésre, amelynek helyes megválaszolásáért hat számjegyű nyeremény járt, és telefonos segítői is tanácstalanok voltak, egyikük sem tudott válaszolni az NDK-ra vonatkozó kérdésre. A nyugat-németországi Észak-Rajna–Vesztfáliából származó politikus arról kezdett beszélgetni a műsorvezetővel, hogy a főnöke, a januárban síbalesetet szenvedett pártelnök-kancellár az NDK-ban nőtt fel, és valószínűleg kiismeri magát a feladványban érintett területen.

A játékos, Wolfgang Bosbach végül megkérte a műsorvezetőt, hogy hozassa ki a mobiltelefonját az öltözőből. A készüléket meg is kapta, kikereste a világ legbefolyásosabb nőjének választott Merkel számát és felhívta.

A kvízjátéknak amúgy ez a 28. különkiadása, amelyben híres németek szerepelnek, és a nyereményt jótékony célra ajánlják fel. A hírességek az eddigi adásokban 24 millió eurót gyűjtöttek össze.

Ez az ötlet minket is megfogott, s ha lehet kérni, a magyar verzióban – az énekesek, modellek, sportolók mellett – nagyon szívesen látnánk a T. Ház hírességeit is a játékosok soraiban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top